Haberler

Külkedisi" İzleyiciyle Buluşacak

"La Cenerentola" (Külkedisi) operası, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Sahnesinde yeniden seyirciyle buluşacak.

"La Cenerentola" (Külkedisi) operası, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Sahnesinde yeniden seyirciyle buluşacak.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Külkedisi masalından hareketle İtalyan besteci Gioacchino Rossini tarafından bestelenen eser, 5 Ocak'ta izlenebilecek.

Yekta Kara tarafından sahneye konan iki perdelik komik operanın orkestra şefliğini Alessandro Cedrone üstlenirken, eserde Caner Akın, Ahmet Baykar, Caner Akgün, Kevork Tavityan, Işık Belen, Ali İhsan Onat, Dilruba Akgün, Sevim Zerenaoğlu, Tisbe Deniz Likos, Elif T. Tekışık, Aylin Ateş, Nesrin Gönüldağ, Umut Tarık Akça, Kenan Dağaşan rol alıyor.

Operanın dekor tasarımını Efter Tunç, kostüm tasarımını Şanda Zıpçı, koreografisini Yekta Kara, koro şefliğini Gökçen Koray, ışık tasarımını ise Metin Koçtürk yaptı.

Eserin konusu kısaca şöyle:

"Don Magnifico, iki kızı ve evde zorla hizmetçilik yaptırdığı üvey kızı 'Külkedisi' lakaplı Angelina ile yaşamaktadır. Aile fakir olduğu için, Don Magnifico kızlarını zengin adamlarla evlendirmenin hayalini kurmaktadır. O sırada Prens Ramiro da kendisine uygun bir eş aramaktadır. Kendi özel eğitmeni Alidoro'yu uygun gelin adaylarına bakması için görevlendirir. Alidoro, Don Magnifico'nun kızlarının insanlığını sınamak için dilenci kılığına girer. Don Magnifico'nun kızları Clorinda ve Tisbe, dilencinin kapıdan kovulmasını isterler ancak Külkedisi Angelina dilenciye ekmek ve kahve ikram eder. Daha sonra Prens Ramiro, uşağının kılığına girerek Don Magnifico'nun evine gelir. Böylelikle fazla ilgi çekmeden evin kızlarını gözlemleyebilecektir. Burada Külkedisine aşık olur. Külkedisi de onu sevmiştir. Çok geçmeden Prens'in uşağı Dandini, Prens kılığında eve gelir. Külkedisinin üvey kız kardeşleri sahte prensin ilgisini çekmek için her şeyi yaparlar. Sahte prens onları Kraliyet Sarayı'nda yapılacak baloya davet eder. Don Magnifico, kızlarının saraydaki baloya gitmesine izin verir ama tüm yalvarışlarına rağmen Külkedisinin gitmesine izin vermez. İki sevgilinin birbirini bulmaları için birçok engeli aşmaları gerekecektir."

Opera, 5 ve 10 Ocak'ta saat 20.00'de, 7 Ocak'ta ise 16.00'da izlenebilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Gioacchino Rossini Kadıköy Belediyesi Yekta Kara İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title