Haberler

Küçükçekmece Belediyesinden Pomem'e Hazırlanan Gençlere Eğitim

Küçükçekmece Belediyesi, ilçe genelinde POMEM sınavının spor mülakatına hazırlanan gençlerin başarılı olabilmesi için hazırlık eğitimleri başlattı.

Küçükçekmece Belediyesi, ilçe genelinde POMEM sınavının spor mülakatına hazırlanan gençlerin başarılı olabilmesi için hazırlık eğitimleri başlattı. Belediye tarafından başlatılan eğitimler, sınava hazırlanan gençleri memnun etti.

Küçükçekmece Belediyesi, polislik mesleğini yapmak için gerekli olan POMEM (Polis Meslek Eğitim Merkezi) sınavının iki aşamasının ilk basamağı olan spor mülakatı için ilçe genelinde başvuru yapan gençlere ücretsiz hazırlık kursu veriyor. Kurs kapsamında zamana karşı yarışan adaylar yüksek atlama, takla atma, ağırlıkla koşu, çeviklik ve reaksiyon hızı ile ilgili eğitime tabi tutuluyor. Arif Nihat Asya İlköğretim Okulu spor salonunda ter döken adaylar hem kendileriyle hem de kursa gelen diğer adaylarla başarılı olmak için kıyasıya yarışıyor. Ekim ayından bu yana yaklaşık 100 kişinin eğitim verdiği hazırlık kursunda hafta içinde spor mülakata giren gençlerden yüksek oranda başarı sağladı. Hazırlık kursunda POMEM hazırlık kursunun yanı sıra PAEM (Polis Amirleri Eğitim Merkezi) kurslarına da katılımın yoğun olduğu öğrenildi.

"1 aylık eğitim içerisinde 100 kişiye yardımcı olmaya çalıştık"

Gençlere verilen eğitimlerle ilgili bilgi veren Küçükçekmece Belediyesi spor eğitmeni Yunus Emre Şimşek, "Küçükçekmece Belediyesi POMEM, PAEM sınavına girecek olan adaylara hizmet vermektedir. Küçükçekmece Belediyesi sınırları içerisinde ikamet eden vatandaşlarımıza verilmektedir. POMEM kurslarımız üniversitesi mezunu arkadaşlarımızın polislik mesleği için yapılan spor mülakatına yardımcı olmak için yapılmaktadır. POMEM kurslarımız ekim ayında başladı 1 aylık eğitim içerisinde toplamda 100 kişiye yardımcı olmaya çalıştık, bu 100 kişinin yüzde 80'i sportif faaliyetleri 37 ile 47 saniye arasında yapmış bulunmaktadır. Eğitim içerisinde takla, denge, koordinasyon, çeviklik ve reaksiyon hızı ile ilgili çalışmalar bulunmaktadır. Bu sene buraya gelen adaylardan birçoğu 37 ile 47 saniye arasına ulaşamadıkları için bizden yardım aldılar ve biz bunu giderek geliştiriyoruz" dedi.

"Hocalarımız eşliğinde sınav için ter döküyoruz"

Sınava hazırlanan Hamza Altunışık ise "Burada POMEM sınavına hazırlanıyoruz, ben yaklaşık olarak bir haftadır buraya geliyorum. Belediyemizin açmış olduğu ilanı gördükten sonra çalışmalarımı burada sürdürmeye karar verdim. Burada birçok arkadaşla POMEM sınavına hazırlanıyoruz. Çarşamba günü inşallah POMEM mülakatına gireceğim. Burada hocalarımız eşliğinde hem sınav için ter döküyoruz hem de eğleniyoruz. Burada bulunan parkurun bir benzeri de mülakata gireceğimiz salonda olacak, sınav stresimizi bu parkurda hazırlanarak minimuma düşürüyoruz" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Küçükçekmece Belediyesi Arif Nihat Asya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title