Haberler

Küçük Merve'ye Evde Eğitim

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -Okul binasından görüntü Öğretmenlerin okuldan çıkması Öğretmenlerin eve gelmesi Öğretmenlerin ders vermesi Türkçe öğretmeni Öznur Erdal ile röportaj Tatvan Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Müdürü Taner Ekin ile röportaj Öğretmenleri evden çıkması -Merve'nin öğretmenlerine veda etmesi Şınık Ailesinden detaylar -Merve'nin konuşması -Merve'nin babasının konuşması Küçük Merve'ye evde eğitim Evlerinde çıkan yangında bacaklarını kaybeden 12 yaşındaki Merve Şınık'a her gün farklı branşlardaki öğretmenler evinde eğitim veriyor RAM Müdürü Ekin: "Merve'ye öğretmenleri haftada en az 10 saat olmak koşuluyla evde eğitim hizmeti sunuyor" Merve Şınık: "Öğretmenlerim sayesinde okuyup çok başarılı olacağım" ŞENER TOKTAŞ - Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Benekli köyündeki evlerinde çıkan yangında bacaklarını kaybeden 12 yaşındaki Merve Şınık, Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) uygulanan evde eğitim hizmeti sayesinde, farklı branşlardaki öğretmenler tarafından geleceğe hazırlanıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

-Okul binasından görüntü

Öğretmenlerin okuldan çıkması

Öğretmenlerin eve gelmesi

Öğretmenlerin ders vermesi

Türkçe öğretmeni Öznur Erdal ile röportaj

Tatvan Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Müdürü Taner Ekin ile röportaj

Öğretmenleri evden çıkması

-Merve'nin öğretmenlerine veda etmesi

Şınık Ailesinden detaylar

-Merve'nin konuşması

-Merve'nin babasının konuşması

Küçük Merve'ye evde eğitim

Evlerinde çıkan yangında bacaklarını kaybeden 12 yaşındaki Merve Şınık'a her gün farklı branşlardaki öğretmenler evinde eğitim veriyor

RAM Müdürü Ekin:

"Merve'ye öğretmenleri haftada en az 10 saat olmak koşuluyla evde eğitim hizmeti sunuyor"

Merve Şınık:

"Öğretmenlerim sayesinde okuyup çok başarılı olacağım"

ŞENER TOKTAŞ - Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Benekli köyündeki evlerinde çıkan yangında bacaklarını kaybeden 12 yaşındaki Merve Şınık, Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) uygulanan evde eğitim hizmeti sayesinde, farklı branşlardaki öğretmenler tarafından geleceğe hazırlanıyor.

Yangında bacaklarını kaybettiği için bir süre eğitimden mahrum kalan küçük Merve, MEB'in evde eğitim hizmetiyle okul özlemini evinde gideriyor. Uygulama kapsamında her gün eve gelen farklı branşlardaki öğretmenler tarafından öğrenciye eğitim veriliyor.

Tatvan Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Müdürü Taner Ekin, AA muhabirine, ilçede Merve gibi 50'ye yakın öğrenciye evde eğitim hizmeti sunduklarını anlattı.

Uygulamadan okula devam edemeyen öğrencilerin faydalandığını ifade eden Ekin, şöyle konuştu:

"Veliler, 4 ay boyunca örgün eğitime devam edemez sağlık raporu, dilekçe ve hangi okula kayıtlıysa öğrenci belgesiyle RAM'a başvuruyor. Özel eğitim değerlendirme kurulları gerekli kararları alıyor. İlçe milli eğitim ve özel eğitim kurulu da RAM kararı doğrultusunda evde eğitim kararı çıkartıyor. Bu karar veliye, kayıtlı olduğu okula ve RAM'a yazılı olarak bildiriliyor. Sonra kayıtlı olduğu okul öğrenci için bir ders programı hazırlıyor. Merve'ye öğretmenleri haftada en az 10 saat olmak koşuluyla evde eğitim hizmeti sunuyor."

"Evde aynı dersleri işliyoruz"

Türkçe öğretmeni Öznur Erdal, Merve'ye evinde haftada 2 saat ders verdiğini söyledi.

Diğer öğretmenlerle oluşturdukları bir program olduğunu ifade eden Erdal, "Okulda hangi dersleri işliyorsak, evde de aynı dersleri işliyoruz. İlk geldiğimizde okuldaki öğrencilerle Merve'nin arasında fark vardı. Çünkü okuldaki derslerin hepsini alamamıştı. Bütün dersleri verdikten sonra açığı kapatmaya başladık. Merve, şimdi ilk zamankinden çok daha iyi durumda" ifadesini kullandı.

"Aynı disiplinle eğitime devam ediyoruz"

Görsel sanatlar öğretmeni Selcen Güneş de dönem başında bir aylık bir gecikmeyle derslere başladıklarını belirterek, "İlk dönemi takdir alarak bitirdi. Öğretmenlerimizin hepsi öğrencimizin başarısından memnun. Merve, derslerine ilgili. Öğrencimiz en çok siyer ve matematik dersini çok seviyor. Ödevlerini zamanında yapıyor. Okuldakiyle aynı disiplinle burada eğitimimize devam ediyoruz" diye konuştu.

Merve'nin babası Orhan Şınık da maddi durumlarının iyi olmaması nedeniyle kızının tedavisini zamanında yaptıramadığını kaydetti.

Kızının eğitimden mahrum kalmaması için öğretmenlerinin her gün eve gelerek ders verdiklerini ifade eden Şınık, "Kızım bu şekilde derslerinden geri kalmıyor" dedi.

Merve Şınık da yetkililerden ve hayırseverlerden akülü araba ve tablet bilgisayar istediğini dile getirerek, "Mersin'de okuduğumda takdir ve teşekkür belgesi alıyordum. Öğretmenlerim sayesinde okuyup başarılı olacağım" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Bitlis Tatvan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title