Haberler

Küba'ya Cami Yapmak İçin Yeşil Işık Yandı

Güncelleme:

Küba, 56 yıl sonra ilk kez bir dini mabedin topraklarında inşa edilmesine izin verdi. İlk olarak kilise inşa edilecek ardından cami ve sinagog inşası peş peşe gelecek.

Küba Komunist Partisi 1959 yılında Küba devrimi sonrası yasaklanan dini tapınakların yeniden inşasına onay verdiklerini duyurdu. Buna göre devrim sonrası ilk dini mabet kilise olacak. Kiliseden sonra sıranın Cami ve Sinagog inşasına gelmesi bekleniyor.

Bu haberin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sevindireceği konuşulmaya başlandı. Bilindiği üzere Erdoğan, Küba ziyaretinde ülke lideri ile bu konuyu uzun uzadıya konuştu.

ABD FİNANS EDECEK

Ülkenin güneyinde Pinar del Rio kentinde 200 metre karelik bir alana inşa edilecek kilisenin adının 'Parroquia del Sagrado Corazon de Jesus' adı olacağı ve finansmanının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi.

"NİHAYET OLUMLU CEVAP"

Pinar del Rio papazı Jorge Serpa, 36 bin kişinin yaşadığı kentte bulunan bir tıp fakültesinde eğitim gören yabancı öğrencilerinin çoğunun katolik olduğunu vurgulayarak bir kilise inşası için yapılan müracaata yetkililerin nihayet olumlu cevap verdiğini söyledi.

TÜRKİYE'NİN TALEBİNE ÖNCELİK VERİLECEK

Küba basını 56 yıl aradan sonra ilk kez onay verilen kilise inşasını önümüzdeki günlerde diğer dini mabetlerin inşasının da ekleneceğini yazdı. Küba Komünist Partisi'nin masasında Türkiye, Rusya ve İsrail'den gelen dini talepler olduğu ve bunlara öncelik verileceği hatırlatıldı.

ERDOĞAN DA IŞIK YAKMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Latin Amerika ülkelerini kapsayan turu çerçevesinde Küba'ya yaptığı ziyarette başkent Havana'da Devlet Başkanı Raul Castro ile bu konuyu görüşmüş ve Küba yönetiminin cami projesine olumsuz yaklaşmadığını ifade etmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Küba Politika Dünya Ekonomi Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (4)

halk:

ya ulan ne dinsiz imansiz heriflersiniz siz be. . . Bize ne lan Küba dan, millet issiz, ekonomi cökmüs bunlar cami pesinde

4
1
yanıtYanıtla
mehmet ayyıldız:

kendi camilerimize sahip çıkamıyoruz kübadakimı kaldı. . . ! camiler bi eğlence mekanı gibi her türlü elektronik cihaz var!

2
2
yanıtYanıtla
simarMobil-ANDROID:

NAMAZIMI HER YERDE KILARIM IÑSALLAH SÌZ ÌS SAHASI ACIN IÑSANLÀRI ÒYALAMAYIN HER GUN BIR ACILIS YAPILIYO NEYIN ACILÌSINI YAPIYONUZKI GORMIYÒZKI HAYALETMI ÑE

2
0
yanıtYanıtla
donadoniMobil-ANDROID:

ne cahil toplumuz.insanlar diyor dini imanı kalbinde yaşar.bu cocuğu lim eğitmiş yada kim kandırmışsa.nasılsa kalbim temiz cennete giderim diye düşünüyor:))))

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title