Haberler

Köyceğizli Miniklere Çevreci Eğitim Seti

Köyceğizli miniklere çevreci eğitim seti Muğla'nın Köyceğiz İlçesi Zeytinalanı Mahallesi'nde eğitim gören 4 ve 5'inci sınıf öğrencilerine Orman Genel Müdürlüğü tarafından eğitim setleri dağıtıldı.

Köyceğizli miniklere çevreci eğitim seti

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi Zeytinalanı Mahallesi'nde eğitim gören 4 ve 5'inci sınıf öğrencilerine Orman Genel Müdürlüğü tarafından eğitim setleri dağıtıldı. Öğrenciler proje kapsamında kendilerine verilen şifre ile hem internet üzerinden eğitim alacak hem de çevre konusunda duyarlılık kazanacak.

Orman Genel Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğinde hazırlanan Türkiye'de Yüksek Koruma Değerine Sahip Akdeniz Ormanları Entegre Yönetim Projesi (GEF5) kapsamında Muğla'nın Köyceğiz İlçesi Zeytinalanı Mahallesi'ndeki 4 ve 5'inci sınıf öğrencilerine eğitim seti dağıtıldı. Zeytinalanı İlkokulu'nda düzenlenen törene Muğla Valisi Amir Çiçek ve eşi, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale ve eşi, Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, AK Partili Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Köyceğiz Orman İşletme Müdürü Ramazan Uslu, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Evren Kaplan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

BİN 100 ÖĞRENCİYE EĞİTİM SETİ

Muğla Orman İşletme Bölge Müdürü Mustafa Kara, Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüğü'nün Türkiye'deki 5 pilot işletmeden biri olduğunu söyleyerek proje hakkında bilgi verdi. Öğrencilere içerisinde okul çantası, tişört, satranç takımı, şapka, suluk, kalemlik, kalem, silgi, ajanda ve aktivasyon kartları bulunan toplam bin 100 eğitim seti dağıtıldığını belirten Kara, "Çocuklar çanta içerisinde bulunan aktivasyon kodlarını yani kendilerine özel şifreyi, Orman Genel Müdürlüğü'nün web sitesinde kullanarak konu anlatımlı eğitimlerden faydalanabilecek. Bu eğitimlerde ayrıca çocuklara çevre ve karbon salımının durdurulması ile ilgili bilgiler verilecek" dedi.

Çocuklara çevre bilincinin aileler ve öğretmenler tarafından kazandırılabileceğini dile getiren Muğla Valisi Amir Çiçek ise "Özellikle öğretmenlerimize proje içinde ciddi görevler düşüyor. Projenin birçok ayağı var ama en önemli ayağı çocuklarımızın bu konuda bilinçlendirilmesi. Bu süreç hepimizin gayretiyle umarım başarıya ulaşır" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Orman Genel Müdürlüğü Köyceğiz Türkiye Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title