Haberler

Kosgeb'deki Fetö Yapılanması Davası

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığındaki (KOSGEB) Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasına yönelik, aralarında kurumun eski başkanı Mustafa Kaplan ile yöneticilerin de bulunduğu 38 sanığın yargılandığı davada ara kararını açıklayan mahkeme, 6...

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığındaki (KOSGEB) Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasına yönelik, aralarında kurumun eski başkanı Mustafa Kaplan ile yöneticilerin de bulunduğu 38 sanığın yargılandığı davada ara kararını açıklayan mahkeme, 6 sanığı tahliye etti.

Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen KOSGEB çalışanı Ethem Turgay Şendur, soruşturma aşamasındaki ifadesini tekrarladı ve örgüt mensubu olarak bildiği bazı sanıkların adını verdi. Kurumun eski OSTİM Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Tezyetiş'in "Yükselmek istiyorsan bizimle çalış" telkiniyle örgüt tarafından düzenlenen bazı toplantılara katıldığını ifade eden Şendur, örgütle irtibatını kopardıktan sonra Bilgi İşlem Dairesindeki görevinden alındığını ve kendisine mobbing uygulandığını anlattı.

Örgüt toplantılarında "atama ekibi" oluşturularak, kurum içi atamalara ilişkin görüşmeler yapıldığına şahit olduğunu belirten Şendur, kurumda örgüte yakın kişilerin korunup hızla önemli görevlere getirildiğini söyledi.

Şendur, kurumun bilgi işlem altyapısını kuran Net Solutions adlı şirketin faaliyetlerine ilişkin de bilgi verdi.

KOSGEB çalışanları Huriye Özşahin ve İhsan Özen'in tanıklığının ardından sanıklardan Recep Özçevik'in avukatının tanık olarak dinlenmesini istediği Mehmet Zahit Çakmak ile Ali Özkan, Özçevik'in Hayrat Vakfı üyesi olduğunu, FETÖ ile bir irtibatının bulunmadığını öne sürdü.

Tahliye istediler

Tanık beyanlarına karşı diyecekleri ve talepleri sorulan sanıklardan Seher Yılmaz, 1 yıldır tutuklu bulunduğunu, kendisi ve çocuklarının mağdur olduğunu belirterek, tahliye istedi.

Mustafa Koca da FETÖ mensubu olmadığını, hakkıyla atanıp görevde yükseldiğini söyledi. "ByLock" kullanmadığını öne süren Koca, tahliye talebinde bulundu.

Sanıklardan Selahattin Kaya, örgütün üst düzey yöneticileriyle mesajlaştığı iddiasını reddetti. Kaya, mesajlaştığı kişilerle iş ilişkisi bulunduğunu öne sürdü.

Abdullah Cemil Uğurlu da örgüt adına para topladığı yönündeki iddianın gerçek olmadığını savundu.

Eski KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ise hakkındaki şikayetçi beyanlarının çelişkiler içerdiğini ve kendisine husumet besleyen kişilerce verildiğini öne sürdü.

KOSGEB'de 1997'de uzman yardımcısı olarak işe başladığını ifade eden Kaplan, "Hiçbir yasa dışı örgütün üyesi ya da sempatizanı olmadım. KOSGEB'in en uzun süreli başkanlığını yapan kişi benim. Üç bakan ile çalıştım. Hayatım boyunca devletimin ve milletimin yanında yer aldım. Kamu görevinde bulunduğum 18 yıl boyunca disiplin cezası dahi almadım. Şahsi para hareketlerimin örgüt üyeliğine delil olarak gösterilmesini hayretle karşılıyorum." diyerek FETÖ üyeliği suçlamasını kabul etmediğini söyledi ve tahliye istedi.

Diğer sanıklar da beraat ve mal varlıkları üzerindeki tedbirin kaldırılması talebinde bulundu.

Sanık beyanlarının ardından görüşü sorulan savcı, sanıklardan Selahattin Kaya, Abdullah Cemil Uğurlu, Mustafa Koca, Yusuf İskender, Seher Yılmaz ve Ayhan Çarlıoğlu'nun tahliyesini istedi.

Kısa bir değerlendirmenin ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, savcının görüşü doğrultusunda 6 sanığın tahliyesine hükmetti. Diğer talepleri reddeden heyet, duruşmayı 16 Kasım'a bıraktı.

İddianame

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 2014'te başlatılan soruşturma neticesinde 38 şüpheli hakkında "FETÖ üyesi olmak" suçlamasıyla iddianame hazırlanmıştı.

İddianamede, aralarında eski KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ve eşinin de bulunduğu şüpheliler hakkında FETÖ adına himmet toplamak, FETÖ üyelerinin usulsüz şekilde işe alımı ve terfilerde öncelik tanınması suçlamaları yer alıyor.

Şüphelilerden 15'inin FETÖ'nün haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu belirtilen iddianamede, tüm şüphelilerin "FETÖ üyesi olmak" suçlamasıyla 15 yıla kadar cezalandırılması talep ediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kaplan Mustafa Koca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title