Haberler
BBC

Türkiye'den Amerika'ya dönen 80 yaşındaki kadında koronavirüs tespit edildi

Güncelleme:

ABD Maryland Eyaleti Valisi Larry Hogan, Türkiye'yi ziyaret ettikten sonra Amerika'ya dönen 80 yaşındaki bir kadında yapılan test sonucu koronavirüse rastlanıldığını söyledi.

ABD'de Maryland Valisi Larry Hogan, eyalette yapılan testlerde iki kişide koronavirüs tespit edildiğini, bunlardan birinin Türkiye'den dönen 80'li yaşlardaki bir kadın olduğunu açıkladı.

Çin'de ortaya çıktıktan sonra Türkiye'de görülmeyen koronavirüsle ilgili ülkemizi de ilgilendiren bir haber var.

TÜRKİYE'DEN DÖNEN KADINDAN KORONAVİRÜS TESPİT EDİLDİ

Larry Hogan, düzenlediği basın toplantısında, adını açıklamadığı kadının Türkiye ziyareti sonrası yapılan koronavirüs testinin pozitif çıktığını söyledi. Hogan, Harford County'de yaşayan kadının hastanede tedavi altına alındığını belirtti. Vali Hogan, "Bu Türkiye'ye seyahatle bağlantılı, bildirilen ilk vaka" dedi.

Larry Hogan, Montgomery County'de yaşayan ve kısa süre önce Tayland ve Mısır'a giden 60'lı yaşlarda bir erkekte de koronavirüs tespit edildiğini açıkladı. Hogan, bu kişinin de bir süre hastanede tutulduktan sonra halen evinde karantina altında olduğunu söyledi.

"İKİ KİŞİ DE TOPLU HİÇBİR ETKİNLİĞE KATILMADI"

Maryland Valisi Larry Hogan, "Maryland'deki sağlık birimimiz bu iki vakada da genel kamu sağlığı açısından potansiyel bir risk olmadığına inanıyor. Bu iki kişi de toplu hiçbir etkinliğe katılmadı" dedi.

ABD'nin doğusundaki Maryland eyaletinde daha önce de üç kişide daha koronavirüs tespit edilmişti. Bu kişilerin hepsi daha önce Mısır'a tatile gitmiş kişilerdi.

NE OLMUŞTU?

ABD'de şu ana kadar 50 eyaletin 34'ünde koronavirüs görüldü. En az 607 kişinin testleri pozitif çıktı, virüs sonucu 24 kişi hayatını kaybetti.

Ülkede son olarak koronavirüs nedeniyle San Francisco açıklarında bir hafta bekletilen ve kıyıya yanaşmasına izin verilmeyen Grand Princess adlı yolcu gemisinin Oakland Limanı'na demirlemesine izin verildi.

En az 21'inin virüs taşıdığı sanılan gemideki yolcular ve mürettebat tahliye ediliyor. Tahliye işleminin 2 ya da 3 gün sürebileceği açıklandı.

Yolcular yaşadıkları bölgelerdeki askeri üslerde 14 gün boyunca karantinada kalacak. Gemide 54 ülkeden 3500 yolcu ve mürettebat bulunuyor.

Başkent Washington'daki bir kilisenin papazı Timothy Cole'un koronavirüs testinin pozitif çıkması sonrası, onun elini sıkan yüzlerce kilise üyesine kendilerini evlerinde karantinaya almaları çağrısı yapıldı.

BBC

Amerika Birleşik Devletleri Maryland Türkiye Hogan Sağlık Dünya Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500

Yorumlar (21)

ASLI:

SAYIN SAYGI DEĞER HER SÖZÜNE İNANDIĞIMIZ SAĞLIK BAKANIMIZ NE DİYOR BU KONUYA?????????

17
31
yanıtYanıtla
Memet:

Elinin körü diyor

yanıt21
yanıt5
aaaaaa hgfgd:

senin durumunda olanlara diyecek bi şey bulamıyor maalesef kendisi doktor ama senin hastalığın henüz tıpda tanımlanamamış. . . . . .

yanıt3
yanıt0
ASLI:

Ülkemizde virüs görülse muhlaefet tüm dünyaya duyuyurdu , yalanınız batsin sayın vali bey.

36
6
yanıtYanıtla
herşeyimiz bozuk:

türkiye''den amerikaya doğrudan uçuş yok aktarma yapıldığında binenlerden birinden kapmıştır

24
13
yanıtYanıtla
Caner:

Neyin kafasini yasiyorsun sen? Turkiyeden Amerikaya gunde en az 10 tane ucus var direk. Agzi olan herkes konusmak zorundami?

yanıt17
yanıt8
Easy Caner:

Canadaya bile var artık Toronto vardı haziranda Vancouver direkt uçuş da geliyormuş THY

yanıt1
yanıt0
beyin bedava:

biz abdestliyiz bizde virüs olmaz :)

21
12
yanıtYanıtla
:

koronavirüs türkiyede neden yok diye üzülen beyinler var . bunların bu ülkeden temizlenmesi şart . hatta kendi kendinizi temizleyin . sizin gibi boş beyinlerin bu dünyada yeri yok .

25
7
yanıtYanıtla
Crazy:

Al iste hani dedi ya elimizde olmayan sebep al aha bunu neden karantinaya almafiniz neden abd ile ucusu ertelemediniz peki ekonomiyi dusunurken insanlariin ölümüne sebep olacaksiniz

9
17
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title