Haberler

Hakkari'nin karlı dağlarında 'Korona var öpme' klibi çeken ünlü türkücü Aydın Aydın, virüsten kaçamadı

Güncelleme:

Hakkarili türkücü Aydın Aydın, geçtiğimiz yıl koronavirüse dikkat çekmek için 'Korona var öpme' şarkısına üç dilde klip çekmişti. Ünlü türkücüden bugün sevenlerini üzecek haber geldi. Bayram nedeniyle gittiği memleketinde rahatsızlanıp hastaneye kaldırılan Aydın Aydın'ın koronavirüs testi pozitif çıktı.

Çevre, doğa katliamları, trafik kazaları, kadına yönelik şiddet, çağın hastalığı olarak bilinen obezite gibi toplum sorunları için çektiği kliplerle tanınan Türk Halk Müziği sanatçısı Aydın Aydın, geçtiğimiz yıl da, Hakkari'nin karlı dağlarında çıkıp, koronavirüse dikkat çekmek için 'Korona var öpme' şarkısına klip çekmişti.

KÖYÜNDEKİ EVİNDE TEDAVİ GÖRÜYOR

Ramazan Bayramı için memleketi Hakkari'ye gelen türkücü Aydın Aydın, rahatsızlanınca ambulansla Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Testi pozitif çıkan Aydın, sağlık ekipleri tarafından Bağışlı köyündeki evine getirildi. Aydın'ın tedavisi evinde sürecek.

KORONAVİRÜSE DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Türkücü Aydın Aydın, Çin'de ortaya çıkan ve yüzlerce kişinin ölümüne neden olan 'Koronavirüs'e dikkat çekmek için 'Korona var öpme' şarkısına üç dilde klip çekmişti. Hakkari'nin Demirtaş köyündeki 2 bin 800 rakımlı karla kaplı dağa çıkan Aydın, köylülerle birlikte okuduğu şarkının klibinde kuru otlarla üzerini kamufle edip, yer yer 1,5 metreyi bulan karda yürümüştü.

'Korona var öpme' klibi çeken türkücü Aydın Aydın, koronavirüse yakalandı

''KORONAVİRÜSÜN PANZEHİRİ HAKKARİ DAĞLARINDA'' DEMİŞTİ

Koronavirüsün panzehirinin Hakkari dağlarında yetişen şifalı otlarda olduğunu söyleyen sanatçı Aydın Aydın, "Koronavirüsten dolayı lütfen yakın teması ve öpüşmeyi kaldıralım. Aslında yıllar önce yaptığım türkü ile bu mesajı vermiştim. Benim kendi köyüm ve yakın köylerde insanlar öpüşmeyi kaldırmış. Selam, Allah'ın selamıdır. Selam verilir, alınır çok önemli. Bu önemli süreçte bu öpüşmeyi kaldıralım. Ben bu türküyü yaparken bana 'delidir' dediler. Ama bugün bütün dünya alarmda maalesef. Daha geç kalmış değiliz. Yakın temas ve öpüşmeyi lütfen kaldıralım. Özellikle çocukları ve kalabalık yerlerde birbirimizi öpmeyelim" demişti.

'Korona var öpme' klibi çeken türkücü Aydın Aydın, koronavirüse yakalandı

PANZEHİR DEDİĞİ SİYABU OTUNU YEMİŞTİ

Sanatçı Aydın, daha sonra kazanda pişirilen ve birçok hastalığın panzehiri dediği Kürtçe Siyabu denilen otu hem kendisi yiyip, hem de köydeki vatandaşlara ikram etmişti. Yemeklerde ve otlu peynirlerde kullanılan Siyabu otunu yiyen köylüler, Aydın'ın bu çağrısına bütün dünyanın kulak vermesi gerektiğini söylemişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Magazin

Koronavirüs Hakkari Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (3)

Ali Koç:

Zavallı Aydın zaten hiçbir zaman sanatçı olamnadı hep tırşıkçıydı türkler onu tırkuci yapti

52
14
yanıtYanıtla
Erkan Arslan:

De Simdi Get Bellani Bul Senin Neyine Viruslu Günlerde Klip Cekmek Hele Hele Korona Klibi

36
14
yanıtYanıtla
Osman Tuna :

Bu da bizim ülkede olur zaten. Çok şükür kimseye kaptırmamışız

31
7
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title