Haberler

Korgeneral Bekiroğlu'nun Derdest Edilmesine İlişkin Dava

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Hadımköy General Kani Akman Kışlası ve Cezaevi'nde meydana gelen olaylarla dönemin Harp Akademileri Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu'nun derdest edilerek cezaevine götürülmesine ilişkin 11'i tutuklu 62 sanığın...

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Hadımköy General Kani Akman Kışlası ve Cezaevi'nde meydana gelen olaylarla dönemin Harp Akademileri Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu'nun derdest edilerek cezaevine götürülmesine ilişkin 11'i tutuklu 62 sanığın yargılanmasına, sanık savunmalarıyla devam ediliyor.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nce büyük salonda görülen duruşmaya 11 tutuklu, 26 tutuksuz sanık ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada savunma yapan Korgeneral Bekiroğlu'nun o dönemki emir subayı olan tutuklu sanık eski binbaşı Fatih Irmak, Bekiroğlu'nu derdest ederek cezaevine götürmediğini savunarak, Genelkurmay Başkanlığı tarafından verilen emrin kendisine iletilmesi sonucu Bekiroğlu'nu Hadımköy Cezaevine götürdüğü iddiasında bulundu.

Kendisine emri firari eski albay Uzay Şahin'in aktardığını kaydeden Irmak, "Ben Korgeneral Bekiroğlu'nu derdest ederek götürmedim, Hadımköy'e gitmemiz emri verildi. Ben de o gün içinde birçok kere yol tarifi almak için telefon görüşmesi yaptım. Hadımköy'e geldiğimizde 'cezaevine gidin' emri verildi, onun üzerine oraya gittik" ifadelerini kullandı.

"Hayatın olağan akışına uyuyor mu, tanımadığın birinden sesli emir almak?"

Duruşma savcısı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Mehmet Salih Sol ise sanık Irmak'ın bu şekilde savunma yapması üzerine, "Hayatın olağan akışına uyuyor mu, tanımadığın birinden telefonla sesli emir almak? Albaydan aldığın sesli bir talimatla, ondan daha rütbeli korgenerali bir yere götürmen mümkün mü?" dedi.

Mahkeme heyeti tarafından sanığa, "Yurtta Sulh" Whatsapp grubunda "Fatih Binbaşı ekibini kontrol etmekte zorlanıyor, destek gerekebilir" ve "Komutan Hadımköy Cezaevi'nde" konuşmaları hatırlatıldı.

Sanık Irmak, bu konuda bir bilgisi olmadığını savundu.

Sanık salondan çıkarıldı

Irmak'ın ardından, tutuklu sanık astsubay Okan Şentürk'ün savunmasına geçildi.

Şentürk'ün avukatı, müvekkilinin savunma yaptığı esnada, sanık Fatih Irmak'ın mahkeme salonundan çıkarılmasını talep etti.

Talebi değerlendiren mahkeme heyeti, sanık Fatih Irmak'ın salondan çıkarılmasına, Irmak'ın avukatının duruşmada kalıp Şentürk'ün yaptığı savunmayı daha sonra müvekkiline aktarmasına karar verdi.

Duruşma, sanık Şentürk'ün savunmasıyla devam ediyor.

Ceza istemleri

İddianamede, 11'i rütbeli 62 asker sanığın "TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbu¨s etme", "Tu¨rkiye Cumhuriyeti Hu¨ku¨meti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbu¨s etme" ve "anayasal du¨zeni ortadan kaldırmaya teşebbu¨s etme" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan da 7 yıl altışar aydan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Müşteki Bekiroğlu'nun derdest edilmesi eylemiyle ilgili tutuklu 11 rütbeli sanığın "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 12 yıl altışar aydan 15'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Tahir Bekiroğlu İstanbul Hadımköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title