Haberler

Kore Gazisi İbrahim Karaçay Vefat Etti

1929 Yenice doğumlu olan ve 1950-1953 yılları arasında Kore Savaşına katılarak Gazilik unvanı alan İbrahim Karaçay, 84 yaşında hayatını kaybetti.

Kore Gazisi İbrahim Karaçay için memleketi olan Yenice ilçesi Yortanpazarı beldesinde devlet töreni düzenlendi. Yortanpazarı Merkez Camii'nde ikindi namazına müteakip düzenlenen cenaze törenine; Karabük Valisi İzzettin Küçük başta olmak üzere Vali Yardımcıları Erkan Çapar ve Tarkan Keskin, Yenice Kaymakamı Abbas Yeşilkuş, Belediye Başkanı Zeki Çaylı, İl Genel Meclis Üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karabük Şube Başkanı Sebahattin Çorbacı ve gaziler, askeri erkan ve Karaçay'ın yakınları ile sevenleri katıldı. Kore Gazisi İbrahim Karaçay'ın Türk Bayrağına sarılı tabutu kılınan cenaze namazının ardından gazi arkadaşlarının omzunda cenaze arabasına bindirilerek son yolculuğa uğurlandı.

Vali İzzettin Küçük merhum gazi İbrahim Karaçay'a Allah'tan rahmet dileyerek, tören alanında bulunan ailesi ve yakınlarına taziyelerini bildirdi. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tarkan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title