Haberler

Kore Cumhuriyeti ile Diplomatik İlişkilerin 60. Yılı

Kore Cumhuriyeti ile diplomatik ilişkilerin 60. yılı kapsamında, Kore Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen "Anadolu Odise" etkinliğine katılan 27 kişilik Güney Kore heyeti, 10 günlük programın 7. gününde Nevşehir'deki tarihi ve turistik yerleri gezdi.

Konya'dan sabah saatlerinde otobüsle Nevşehir'e gelen heyet, kentte sırasıyla Kaymaklı Yeraltı Şehri, Uçhisar Kalesi, Ürgüp Üç Güzeller, Peribacaları, Göreme Açık Hava Müzesi ve Paşabağları'nı gezdi. Tarihi dokuları yakından inceleyen heyete Nevşehir Müze Müdürü Murat Gülyaz da eşlik ederek bilgiler verdi.

Heyettekiler gün boyu süren geziler sırasında sık sık tarihi mekanların önünde fotoğraf çektirdi. Güney Koreliler, tarihi mekanlarda çekilen gelin-damat fotoğraflarına katılırken, bazıları da Peribacaları'nda bulunan develerle anı ölümsüzleştirdi.

Program, bir otelde gerçekleştirilen "Nevşehir Yuvarlak Masa Toplantısı" ile son buldu. Toplantıda, Müze Müdürü Gülyaz ile Seul Ulusal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eunjeong Yi birer konuşma yaptı, katılımcıların sorularını yanıtladılar.

Kaynak: AA / Güncel

Güney Kore Nevşehir Türkiye Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title