Haberler

Köprü Faciasında 5 Kişi, 7,5 Aydır Kayıp

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'nde geçen 6 Nisan'da meydana gelen köprü faciasında Filyos Çayı'na düşerek kaybolan 15 kişiden 5'i, olayın üzerinden 7.5 ay geçmesine rağmen bulunamadı.

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'nde geçen 6 Nisan'da meydana gelen köprü faciasında Filyos Çayı'na düşerek kaybolan 15 kişiden 5'i, olayın üzerinden 7.5 ay geçmesine rağmen bulunamadı. Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, çay yatağında toprağa gömüldüğünü düşündükleri kayıp 5 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

İlçenin girişinde 1951'de inşa edilen Çaycuma Köprüsü'nün 48 metrelik bölümünün çökmesiyle alttan geçen Filyos Çayı'na düşen minibüs, olaydan 6 gün sonra köprüden 250 metre uzaklıkta bulundu. İçinde 11 kişinin yer aldığı minibüsten sadece 3 kişinin cesedi çıkarıldı. 4 kişinin de köprüden yürürken çaya düştüğü olayda kayıplardan 6'sı, daha sonraki günlerde çayın sazlık ve balçık alanlarında bulundu. Son olarak geçen 29 Mayıs'ta, Çaycuma Belediye Başkanı Ak Parti'li Mithat Gülşen'in babası 79 yaşındaki Kemal Gülşen'in cesedi, çayın denize dökülen bölümünde sahile vurmuş bulundu.

Şimdiye kadar 15 kayıptan 10'unun cesedi bulunurken, Belediye Başkanı Mithat Gülşen'in yeğeni Akdeniz Üniversitesi Ekonometri Bölümü öğrencisi 21 yaşındaki Sezgin Gülşen, ev kadını 49 yaşındaki Kadın Saraç, emekli madenciler 57 yaşındaki Aziz Gülşen, 66 yaşındaki Tahir Özkara ve 59 yaşındaki Necati Azaklıoğlu'na ise hala ulaşılamadı. 5 kişiyi arama çalışmaları, Filyos Çayı'nın köprüden denize kadar olan 20 kilometrelik bölümünde sürüyor.

'TOPRAĞA GÖMÜLDÜĞÜNÜ DÜŞÜNÜYORUZ'

Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, kayıp 5 kişinin gelen su debisi ile birlikte çay yatağında veya kenarlarında toprağa gömüldüğünü düşündüklerini söyledi. Kaymakam Yaman, şöyle dedi:

"Bu alanın da büyük bir bölümünü iş makineleri ile kazarak taradık ama buna rağmen vatandaşlarımıza ulaşamadık. AFAD teknik elemanlarının şüphelendiği alanlar var. Vatandaşlarımızın bulunma ihtimali yüksek olan yerler var. Teknik elemanlar, takılma, saplanma, kalma, ihtimali olan yerlere yönelik noktaları belirliyorlar. İl Özel İdaresi ve Çaycuma Belediyesi'ne ait iş makieneleri de bu bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor. Bu yerlere ilişkin arama çalışmalarımız devam ediyor. Ümit ediyoruz ki kayıp 5 vatandaşımızın bedenlerine ulaşır, yakınlarına teslim ederiz. Bir nebze de olsa ailelerini rahatlatmış oluruz. Aileler devletin bu konuda gayretlerini görüyorlar. Kendileri bu işin zorluğunu da biliyorlar."

DS,EÇ(EE/BT) - Zonguldak / Çaycuma

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mithat Gülşen Filyos Çayı Hasan Yaman Zonguldak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title