Haberler

Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Bartın’da 2015 Yılı 3’üncü İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Seyfettin Azizoğlu başkanlığında yapıldı.

Bartın'da 2015 Yılı 3'üncü İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Seyfettin Azizoğlu başkanlığında yapıldı.

Bartın'da 2015 Yılı 3. İl Koordinasyon kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, yatırımcı kuruluşların bölge müdürleri, Bartın Üniversitesi Rektörü Ramazan Kaplan, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Tekin Aktemur, İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, ilçe ve belde belediye başkanları, İl Özel idaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Özdemir, iI Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, İl Sağlık Müdürü Dursun Koç, İl Halk Sağlı Müdürü Ahmet Demir, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat Çakır, İŞ-KUR Müdürü Ramazan Erdim ve kurum temsilcileri katıldı.

SURUÇ'TAKİ SALDIRI KINANDI

Toplantı da konuşan Vali Azizoğlu, ilk olarak Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen terör saldırısını kınadı. Vali Azizoğlu: "Bu olaylar ülkemiz üzerinde oynanan oyunları açık ve net bir şekilde ortaya koyuyor. Biz biliyoruz ki; bin yıldan beri Anadolu'yu vatan yapmak için bu millet oluk oluk kan döktü. Bu toprakları vatan yaptı. Biz Türk milleti olarak inanıyorum ki gerektiği anda da kanımızı seve seve dökmekten çekinmeyeceğiz. Anadolu'yu vatan yapmak için kanları seve seve döken atalarına bugünün insanları olarak da bizler hazır olduğumuzu belirtiyoruz. Gerektiği an gereken herkese gösterecek güçte olduğumuza inanıyorum. Son günlerde yaşanan olaylarda şehit düşen Mehmetçiğe, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bu oyunları oynayanların, bu katliamları yapanların da kendi açtıkları kanda boğulacaklarına inanıyorum. Milletimiz dimdik ayaktadır. Onlara da devletimiz gereken cevabı verecektir" dedi.

129 PROJE TAMAMLANDI

Daha sonra Bartın'da yapılan yatırımlarla ilgili bilgiler veren Vali Azizoğlu, "İlimizde 2015 yılı ilk 6 aylık dönemi içerisinde çalışmaları yapılan projelerinin sayısı 466'dır. Bu projelerin toplam bedeli 1 Milyar 997 milyon 408 bin TL'dir. Çalışmaların devam ettiği bu 466 proje için 2015 yılında ilimize tahsis edilen ödenek miktarı 219 milyon 549 bin TL olup, Haziran sonu itibariyle bu miktardan 76 milyon 494 bin TL harcama yapılmıştır. Bu altı aylık dönem içerisinde 466 projeden 129 adeti bitirildi, 159 projede faaliyetler devam etmekte, 65 projede ise ihale aşamasına gelinmiştir" diye konuştu.

BELEDİYELER 40 PROJE YÜRÜTÜYOR

Vali Azizoğlu şöyle devam etti:

"Bu projelerin dışında Belediyelerimiz tarafından 46 milyon 418 bin TL bedelli 40 proje yürütülmektedir. Bu projeler için 2015 yılında 25 milyon 375 bin TL ödenek ayrılmış olup 6 aylık dönemde 7 milyon 830 bin TL harcama yapılmıştır. İlimizdeki yatırımları kısaca sektörel olarak değerlendirdiğimizde; Ulaştırma sektörü ilk sırada sonra sırası ile Tarım, Eğitim ve Enerji sektörü yer almaktadır."

TEKLİFLER DEĞERLENDİRİLDİ

Bu toplantıda Ayrıca; 2016 ve sonrası dönemler için kurumlarımızın yatırım teklifleri değerlendirilerek valilik görüşleri oluşturulacaktır. Yatırım teklifleri ile oluşturulan görüşler, ildeki kamu kuruluşları tarafından Kalkınma Bakanlığına iletilmek üzere kendi merkez teşkilatlarına bildirilecektir. Yatırımcı kurum ve kuruluşlarımızın temsilcilerine öncelikle Bölge Müdürlüklerimize söz vererek, ilimiz yatırım projelerini, sorun ve çözüm önerilerini ayrıntılı inceleyeceğiz. Kurumlarımıza yapmış oldukları çalışmalar nedeniyle teşekkür ediyor ve bundan sonra yapacakları çalışmalarda başarı diliyorum." - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Seyfettin Azizoğlu Ramazan Kaplan İbrahim Kayış Yerel Haberler

title