Haberler

Konya'da koronavirüs vaka sayısındaki artış haritaya da yansıdı! Kent kırmızıya büründü

Güncelleme:

Konya'da normalleşme sürecinin ardından vaka sayılarında ciddi bir artış gözlenirken, kentteki vaka artışı Sağlık Bakanlığı'nın 'Hayat Eve Sığar' uygulamasına da yansıdı. Valilik, vaka sayılarındaki artışın nişan, düğün ve asker uğurlaması gibi toplu organizasyonlardan kaynaklandığını açıklamıştı.

Konya'da koronavirüsün yayılımını ve riskli bölgeleri gösteren 'Hayat Eve Sığar' uygulamasında özellikle Çevre Yolu, Şefikcan, İstanbul, Sultan, Araplar, Ankara, Keçeciler, Furkan Dede ve Sümeyye caddelerindeki yoğunluk dikkati çekiyor. Öte yandan haritada kentin daha önce hiç vaka görülmeyen kırsal mahallelerine de koronavirüsün sıçradığı görülüyor. Uygulamada, kentin büyük bir bölümünde kırmızı alanların (yüksek riskli alan) artması vatandaşların endişesini de arttırdı.

Konya'da koronavirüs vaka sayısındaki artış haritaya da yansıdı! Kent kırmızıya büründü

VAKA ARTIŞI TOPLU ORGANİZASYONLARDAN KAYNAKLI

Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre, kentteki vaka artışının 500'ün üzerine çıktığı konuşulurken, Konya Valiliği ise kentteki vaka artışlarının cenaze, taziye, nişan, düğün, asker uğurlama gibi toplu organizasyonlarda kurallara uyulmamasından kaynakladığını açıklamıştı.

SAĞLIK BAKANI KOCA DA DUYURMUŞTU

11 Ağustos'taki Korona verilerini paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayısı artan illeri tek tek açıklamıştı. Bakan Koca, "Üç gün içinde en yüksek sayıda hasta görülen ilk beş ilimiz: İstanbul, Ankara, Konya, Diyarbakır, Şanlıurfa" demişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Hayat Eve Sığar İstanbul Ankara Konya Haberler

500

Yorumlar (47)

şirin baba:

konya tc nin en cahil ili yapma dedikçe yapıyorlar bırakın nalları diksinler üzülmeyin

19
36
yanıtYanıtla
k:

konya da oturuyorum insanlar bilinçsiz olduğu kadar hiçbir polis yada zabıta denetim yapmıyor örneğin başkent hastanesi yakınlarında ki pazartesi halk pazarında içeride alışveriş yapan insanlar mesafeye dikkat etmeyip maske takmadığı gibi girişteki zabıtalar ise herşeyden bi haber gölgede serinlemekle meşguller

32
1
yanıtYanıtla
İk:

Bide çarşıya bakın isterseniz polis zabıta bekçisi bile maske

yanıt3
yanıt0
komplocu:

bunudamı polise buldunuz, polis sağlıkçının işini yapmakla, postacının işini yapmakla meşgul. sağlıkçılardan çok polislerin koronaviruse yakalandığını biliyormuydunuz, gerçi bilseniz nolacak. görevi mecbur yapacak dersininz.

yanıt0
yanıt0
42CcC:

Gurban olun konyama

2
23
yanıtYanıtla
Ahmet soylukan:

Allah gecinden versin ama bu gedişle kurban degil mundar olacak sınız lütfen kural lara uyunki sevdikleriniz yaşâsın

yanıt13
yanıt0
sasirtmayan bir konya:

biz olmadan siz olacaksiniz bu gidisle

yanıt2
yanıt1
sasirtmayan bir konya:

konyalilara sorsan elhamdulillah muslumaniz derler ama kurallara uymayip insanlara virus bulastirarak kul hakki yemektende geri kalmazlar.

17
7
yanıtYanıtla
Konya lı:

Ömründe hiç konya ya geldin mi ki oradan sallıyon

yanıt1
yanıt2
sasirtmayan bir konya:

geldim gelmesem neden salliyayim.sehir guzel bakimli ama insanida tam zitti.

yanıt2
yanıt1
Tüm 47 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title