Haberler

Konya'da "İradene Sahip Çık" Eylemi

Dünya Demokrasi Hareketi Konya Şube Başkanı Av. Özkan Öztürk, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) yayınladığı bildiri ile adil yargılanma ilkesini ihlal ettiğini savunarak, “HSYK anayasal bir suç işlemiştir.

Dünya Demokrasi Hareketi Konya Şube Başkanı Av. Özkan Öztürk, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yayınladığı bildiri ile adil yargılanma ilkesini ihlal ettiğini savunarak, "HSYK anayasal bir suç işlemiştir. Cumhuriyet savcılarına ve özellikle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'na açıkça sözlü olarak suç duyurusunda bulunuyoruz" dedi.

Kayalıpark'ta "İradene Sahip Çık" konulu basın açıklaması yapan Dünya Demokrasi Hareketi Konya Şube Başkanı Av. Özkan Öztürk, 17 Aralık operasyonlarının mazeret gösterilerek bir takım güç ve güç odaklarınca, ayak oyunları ve manipülasyonlar ile halkın oyları ile iş başına gelmiş siyasal bir iktidarın hukuk dışı ve ahlak dışı yöntemlerle yok edilmeye ve yıkılmaya çalışıldığını ifade etti.

Demokrasilerde seçilmiş iktidarların milletin iradesiyle iş başına geldiğini belirten Öztürk, "Siyasal partileri iktidara taşıyan seçmendir, sandıktır. Dolayısıyla iktidardan uzaklaştıracak olan da aziz milletimizdir. Millet iradesi dışında atanmışların, derin bürokratik oligarşinin ve jüristokrasinin müdahalesi yolu ile seçilmiş iktidara yapılan müdahaleleri, Dünya Demokrasi Hareketi olarak etmiyoruz. Bugün iktidara siyaset dışı ve hukuk dışı yollarla ayar vermek isteyenler, yakın dönem darbeler tarihimizde bu işi silahla cunta ile yapmışlardır. Bugün ise jüristokrasi ile ve tıpkı 28 Şubat sürecinde olduğu gibi kısım medya operasyonları ile milli iradeye karşı saldırılar düzenlenmektedir. Söz konusu operasyonlarda kısa vadede hedef Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır. Uzun vadede ise hedef milletimizdir. İsrail'i yargılayamayan bu zihniyet yapılanması gözünü Sayın Başbakanımıza dikmiştir ve Başbakanımızı yargılamaya çalışmaktadır" dedi.

"HEDEF YENİ TÜRKİYE"

Hedefin yeni Türkiye olduğunu vurgulayan Öztürk, "17 Aralık operasyonlarına imza atanlar soruşturma zamanları farklı, konuları ayrı üç operasyonu tesir ve etkisi yüksek olması kaydı ile birleştirmişlerdir. Bu ülkenin istikrarı, huzuru ve geleceği birkaç savcı ve birkaç polisin inisiyatifine bırakılmamalıdır. Bu ülkede hiç kimse ama hiç kimse yargı bağımsızlığını, soruşturma gizliliğini bahane edip hukuk üzerinden siyaset operasyonuna soyunmamalıdır. 17 Aralık operasyonunun anlamı yeni Türkiye'nin bölgesel ve küresel adımlarının önüne geçmek ve yeni Türkiye'ye gözdağı vermektir. Bu operasyon yolsuzluk ve rüşvet operasyonu değildir. Üzerine sos dökülerek önümüze konulan bu yemeği yemiyoruz. Bu operasyon uluslararası finans ve emlak operasyonudur. Çok uluslu psikolojik harekat ile karşı karşıyayız. Bu çok uluslu güç bertaraf edilmeli. Dış güçlerle anlaşan içerideki güç odakları ile hukuk önünde hesaplaşılmalı ve hukuki sınırlar içerisinde derhal tasfiye edilmelidir" diye konuştu.

HSYK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) iki gün önce yayınladığı bildiri ile adil yargılanma ilkesini ihlal ettiğini savunan Öztürk, "HSYK anayasal bir suç işlemiştir. Buradan Dünya Demokrasi Hareketi Konya Şube Başkanı ve üyelerimiz olarak cumhuriyet savcılarına ve özellikle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'na açıkça sözlü olarak suç duyurusunda bulunuyoruz" ifadelerini kullandı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Özkan Öztürk Yargıtay Türkiye Konya Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title