Haberler

Konya Büyükşehir Belediyesi'nde Yeni Başkan Göreve Başladı

KONYA Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini 14 yıldır sürdüren Ak Partili Tahir Akyürek'in, milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etmesinin ardından, Selçuklu Belediye Başkanı Ak Partili Uğur İbrahim Altay, başkanlığa seçildi.

KONYA Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini 14 yıldır sürdüren Ak Partili Tahir Akyürek'in, milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etmesinin ardından, Selçuklu Belediye Başkanı Ak Partili Uğur İbrahim Altay, başkanlığa seçildi. Altay, bugün Akyürek'ten görevi devraldı.

2002 yılında Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Tahir Akyürek, geçen 26 Nisan'da milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti. Konya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde bugün yapılan seçimlerde, başkanlık görevine Selçuklu Belediye Başkanı Ak Partili Uğur İbrahim Altay getirildi. Eski ve yeni başkanları devir teslim için geldikleri Büyükşehir Belediyesi önünde mehter takımı tarafından karşılandı. Akyürek ve Altay daha sonra başkanlık makamına geçti. Tahir Akyürek, Uğur İbrahim Altay'a görevinde başarılar diledi. Altay ise bundan sonra daha çok çalışacaklarını söyledi. Törenin ardından Altay, başkanlık koltuğuna oturarak yeni görevine başladı.

UĞUR İBRAHİM ALTAY KİMDİR?

Evli ve 3 çocuk babası olan Uğur İbrahim Altay 1974 yılında Konya'da dünyaya geldi. İlköğretimini Selçuk İlkokulu ve Mevlana Ortaokulu'nda, liseyi Konya Gazi Lisesi'nde tamamladı. 1997 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olan Altay, bir yıl boyunca proje mühendisi olarak görev yaptı. 2004-2008 yılları arasında TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Altay, 2008 yılındaki TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi seçimlerini kazandı. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Ak Parti'den aday olan Altay, Selçuklu Belediye Başkanlığı'na seçildi. 30 Mart 2014 seçimlerinde ikinci kez Selçuklu Belediye Başkanlığı'na seçilen Altay, 9 yıldır bu görevi yürütmekteydi. - Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uğur İbrahim Altay Tahir Akyürek Selçuklu Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title