Haberler

Konak'ın Müzeleri Etkinliklerle Doluyor

Konak Belediyesi'nin butik müzelerinden Basmane'de yer alan Konak Kadın Müzesi ile Alsancak'ta bulunan Neşe ve Karikatür Müzesi, Müzeler Haftası kapsamında iki ayrı etkinliğe evsahipliği yaptı.

İzmir'de butik müze anlayışını yerleştiren Konak Belediyesi, düzenlediği etkinliklerle de müzeleri birer buluşma alanına dönüştürüyor. Son olarak Müzeler Haftası kapsamında iki anlamlı etkinlik daha gerçekleştirildi. Seyit Şanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri 6 aydır sürdürdükleri Kitap Okuma etkinliğinin son halkasını Konak Kadın Müzesi'nde gerçekleştirirken, Neşe ve Karikatür Müzesi'nde geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz ünlü mizah ve yazın ustası Muzaffer İzgü ve onun dayazılarıyla renk kattığı Akbaba dergisinden karikatürler sergilendi.

GENÇLER MÜZEDE

Kadın Müzesi'nde gerçekleştirilen okuma etkinliğinde öğrenciler İngilizce öğretmenleri Nur Varolsun ile birlikte önce müzeyi gezdi, daha sonra Müzeler Haftası nedeniyle ürettikleri sloganları dövizlere yazarak haftaya katkıda bulundu. Son okudukları Fransız deneme yazarı Montaigne'nin kitabını değerlendiren ve üzerine konuşan öğrenciler müzede çalışma yapmanın ayrıcalığını da yaşadı. Her hafta farklı bir ortamda farklı kitabı okuyarak, üzerine tartıştıklarını ifade eden Öğretmen Nur Varolsun, son çalışmalarının Müzeler Haftası'na denk gelmesi nedeniyle Konak Kadın Müzesi'nde yapmak istediklerini söyledi. Bu anlamlı haftaya katkı sağlamak ve müzelerin önemine dikkat çekmek amacıyla öğrenciler öğretmenleriyle birlikte üzerinde; 'Bugün günlerden müze', 'Gezilecek çok müze, okunacak çok kitap var', 'Gençler müzede' gibi yazan dövizler hazırladılar. Farklı bir ortamda olmaktan mutlu olduklarını belirten öğrenciler herkesin yaşadığı kentteki müzeleri mutlaka ziyaret etmesi gerektiğini söyledi.

İZGÜ KARİKATÜRLERİYLE ANILDI

Müzeler Haftası kapsamında Konak Belediyesi'nin Alsancak'ta yer alan Neşe ve Karikatür Müzesi'nde düzenlenen 'Ustaya Saygı Karma Karikatür Sergisi de büyük ilgi gördü. Bu yıl ikincisi düzenlenen serginin konuğu geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz ünlü mizah ve yazın ustası Muzaffer İzgü ve onun dayazılarıyla renk kattığı Akbaba dergisi oldu. 1922-1977 yılları arasında yayımlanmış haftalık siyasi mizah dergisi olan Akbaba, Türk edebiyatının en uzun ömürlü mizah dergisi olma özelliğini de taşıyor. Edebiyat ve mizahın bu iki önemli isminin yer aldığı serginin açılışına İzmirli karikatür sanatçıları büyük ilgi gösterdi. 35 eserin yer aldığı açılışta Muzaffer İzgü ve Akbaba dergisi ile ilgili anılarını da anlatan konuklar hem Akbaba dergisini hem de Muzaffer İzgü'yü andı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Muzaffer İzgü Konak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title