Haberler

Komutanının Talimatıyla Darbeye "Dur" Dedi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında İzmir'deki 2. Jandarma Komando Tugay Komutanlığında vatani görevini er olarak yapan Emre Ev (22), o gece yaşadıklarını anlattı.

Darbe girişimi sırasında İzmir'de 2. Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'nda bulunan Ev'in yaşadıkları, Balyoz Davası'nda yargılanıp beraat eden emekli Jandarma Kurmay Albay Mustafa Önsel'in yazdığı "Aşil'in Topuğu FETÖ'nün o gecesi" adlı kitapta da yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrılmasının ardından Muğla'nın Marmaris ilçesinde konakladığı otele saldırı gerçekleştiren darbeci askerlerin yakalanması için düzenlenen operasyona da katılan Ev, "Takdir Belgesi" ile de ödüllendirildi.

Bir süre önce vatani görevini tamamlayıp memleketi Samsun'a dönen Emre Ev, darbe gecesi yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Kendisinin Tugay Komutan Vekili Kıdemli Albay Semih Okyar'ın haberciliğini yaptığını belirten Ev, 15 Temmuz gecesi koğuş arkadaşıyla otururken komutanın kendisini aradığını ve karargah binasına gitmesini emrettiğini bildirdi.

Bunun üzerine emri yerine getirdiğini belirten Ev, "Karargah binasının önünde orada bulunmaması gereken rütbeliler ile başkalarının olduğunu gördüm. Gördüklerimi komutanıma anlattım. Komutanım da bana hazırlanıp kendisinden haber beklememi söyledi. Ben de teçhizatımı alıp komutanımdan gelen emri bekledim." dedi.

Bu sırada karargahtaki bir arkadaşından içeride ne olduğunu öğrenip komutanına bilgi vermeyi sürdürdüğüne işaret eden Ev, şöyle devam etti:

"Komutanımın talimatı üzerine zırhlı araç ile otobüs ve diğer araçların, cephaneliklerin anahtarını kimsenin görmeyeceği bir yere gömdük. Sonra 170 civarında komandoyu alarak tugayın arkasındaki dağlık bölgeye kaçırdım. Böylece tugayda asker de kullanılabilecek bir araç veya silah da kalmadı. Sabaha kadar komutanımızın talimatını bekledik. Sabah olup güvenli bir bölgeye geldikten sonra arkadaşlarıma durumu anlattım."

Tugaylarının İzmir'deki en gözde tugay olduğunu vurgulayan Ev, "O gece yaşadıklarımız büyük bir olaydı. Bunları yapmasıydım İzmir'de Ankara, İstanbul gibi büyük olaylar olabilirdi ama öyle bir şey gerçekleşmedi. Hiçbirimizin burnu kanamadan sabaha kadar dışarıda bekledik." ifadesini kullandı.

Daha sonra Marmaris'te de 15 gün darbecilerin yakalanması için operasyona katıldıklarını belirten Ev, bu süreçte komutanlarının üstün başarı gösterdiği için kendisine takdir belgesi verdiklerini dile getirdi.

Ev, yaşadığı olayların anlatıldığı kitabı okuduğunda duygulandığına değinerek, şunları kaydetti:

"O geceyi hatırladığımda gurur duyacağım, yaşadıklarını unutmayacağım bir eser ortaya çıktı. Yaşadıklarımı hayatım boyunca unutmayacağım."

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mustafa Önsel Marmaris İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title