Haberler

Darbe Komisyonu, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a 15 Temmuz'u Mektupla Soracak

Güncelleme:

Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, 15 Temmuz Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu'nun çalışmaları hakkında, Manisa'da katıldığı bir programın ardından bilgi verdi. "15 Temmuz darbe girişiminin başarılı olsaydı Türkiye'de iç savaş çıkabilirdi" diyen Özdağ, darbe gecesini ve öncesini araştırmak için Darbe Girişimi Komisyonu kurulduğunu ve beş haftadır çalıştıklarını söyledi. Üç aylık bir süre daha olduğunu dile getiren Özdağ, bugüne kadar 32 kişiyi dinlediklerini belirtip, "Eski ve yeni siyasetçiler, genelkurmay başkanları, MİT müsteşarları ve mağdurlar var. Derine doğru gittiğimizde arkasında egemen güçlerin olduğunu anlıyoruz. Sempatizanlara ibadet derken ticaret yaptırdıklarını ve ihanete doğru gittiklerini görüyoruz. Devleti ele geçirmek için çalışma yaptıklarını görüyoruz. 15 Temmuz akşamı ile ilgili hiçbir şey karanlıkta kalmayacak. Ama 1960'lı yıllara gidiyoruz. Fethullah Gülen'in 1970'li yıllarda MİT müsteşarı ile görüşme yaptığını ve ünlü işadamları ile çalıştığını görüyoruz. Bütün hayatları boyunca duran arabaya binmemişler. Hep yürüyen arabaya binmek istemişler. Ama nedense yürüyen araba AK Parti ile çatışmışlar. Hrant Dink olayına, Muhsin Yazıcıoğlu suikastına, 17-25 Aralık Operasyonu'na bakıyoruz. Bugüne kadar hiç muhalefette olmayanlar nedense 17-25 Aralıktan sonra CHP'yi ve HDP'yi desteklemişler" diye konuştu.

4 KİŞİ GELMEDİ

Komisyonun şimdiye kadar davet ettikleri arasında sadece 4 kişinin gelmediğini açıklayan Özdağ, "Eski başbakanlarımızı, cumhurbaşkanlarımızı davet etmek istiyoruz. Gelirlerse ne ala, gelmezlerse sorularımızı göndereceğiz ve yazılı olarak cevap vermelerini isteyeceğiz. Şu ana kadar Yaşar Büyükanıt, Birgül Ayman Güler, Necdet Özel, Ali Bardakoğlu gelmedi. En kısa zamanda gelmelerini istiyoruz. Rusya Devlet Başkanı Putin'in danışmanı Aleksandr Dugin'e bir mektup yazarak o günlerde kimlerle görüştüğünü öğrenmek istiyoruz. Aynı zamanda Melih Gökçek'e ve Feyzullah Kıyıklı'ya bir mektup yazarak Aleksandr Dugin ile görüşmelerini kimlerle yaptıklarını, neler konuşulduğunu soracağız" dedi.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN'A SORU GÖNDERİLECEK

Darbe Komisyonu Başkanvekili Özdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Başbakan Binali Yıldırım'a mektup göndereceklerini açıkladı. Özdağ, "Teamüllerimiz gereği bir genel başkanın davet edilmesini doğru bulmuyoruz. Soruları gönderip, cevapları beklemeyi daha doğru buluyoruz. Eski Cumhurbaşkanları Ahmet Necdet Sezer'e, Abdullah Gül'e, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, Mesut Yılmaz'a, Tansu Çiller'e de mektup yazacağız ve soruları mektuplar kanalı ile göndereceğiz. Komisyona davet konusu tartışıldı. Genel kanaat mektup yazalım ve cevapları bekleyelim düşüncesi oldu" diye konuştu.

"TRUMP DA GELSE CLINTON DA GELSE ABD'NİN POLİTİKALARI DEĞİŞMEZ"

ABD'nin yeni başkanının Donald Trump seçilmesini ve Fethullah Gülen'in iadesi konusunda yaşanabilecek gelişmeleri de değerlendiren Özdağ, şunları söyledi:

"Bizimle müttefiklerse terör örgütünün başı olan kişiyi bize vermesi gerekir. Biz, Türkiye'de suç işleyenlerine kendilerine veriyoruz. Siyasi yapının bir an önce bize Fethullah Gülen'i teslim etmesini istiyoruz. Yeni başkan Trump oldu. Trump da gelse Clinton da gelse Amerika Birleşik Devletleri'nin politikaları değişmez. Kendi milli emelleri ve menfaatleri için çalışırlar."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Selçuk Özdağ AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title