Haberler

Kolombiya Kültür ve Tanıtım Günü"

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Kolombiya'nın Ankara Büyükelçiliği, Hamamönü'nde düzenlenen etkinlikle Kolombiya kültürünü tanıttı.

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Kolombiya'nın Ankara Büyükelçiliği, Hamamönü'nde düzenlenen etkinlikle Kolombiya kültürünü tanıttı.

Türkiye Bursları Hamamönü Ofisi'nde düzenlenen etkinliğin açılışında, Kolombiya'nın Ankara Büyükelçisi Alfredo Pinto Saavedra, ve Kolombiyalı öğrenci temsilcisi Luisa Gonzales konuşma yaptı.

Büyükelçi Pinto Saavedra, Kolombiya'nın Latin Amerika ülkeleri arasında Türkiye Burslarından en fazla yararlanan ülke olduğunu belirterek, sayıyı ve kaliteyi artırmaya çalıştıklarını ifade etti.

Etkinlikle birlikte bu yıl 8 kültürel aktivite düzenlediklerini belirten Pinto Saavedra, yıl sonuna kadar 12 etkinliğe ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

Pinto Saavedra, 16-17 Ekim'de İstanbul'da yaklaşık 300 Kolombiyalı firmanın katılacağı bir iş forumu düzenleneceğini duyurdu.

"Türkiye ve Kolombiya arasında ilişkiler çok büyük bir başarı hikayesi"

Murat Kazancı, Türkiye'nin 2010'da Kolombiya'da büyükelçilik açtığını, sonrasında Türk Hava Yollarının doğrudan uçuşlara başladığını ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) faaliyete geçtiğini hatırlattı.

Kazancı, "Türkiye ve Kolombiya arasında ilişkiler çok büyük bir başarı hikayesi." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Burslarıyla 81 Kolombiyalı öğrencinin Türkiye'de öğrenim gördüğüne dikkati çeken Kazancı, Türkiye Burslarına ilginin giderek arttığını sözlerine ekledi.

Kolombiyalı öğrenci temsilcisi Gonzales, "İki ülke arasındaki ilişkiler için bize büyük görev düşüyor." dedi.

Türkiye'de 3 yıldır yaşadığını, birçok yeri gezme imkanı bulduğunu ve birçok farklı ülkeden arkadaş edindiğini ifade eden Gonzales, Türkiye Bursları için YTB'ye teşekkür etti.

Konuşmalar sonrasında, katılımcılara Kolombiya kahvesi ikram edildi.

Gün boyu sürecek programda, Salsa dans etkinliğinin yanı sıra Kolombiyalı yazar Gabriel Garcia Marquez'in hayatını konu alan filmin gösterimi de yapılacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Başbakanlık Kolombiya Türkiye Ankara Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title