Haberler

Kokulu Sabunlar, Seçim Kampanyası Promosyonu Oldu

Üzerine isim yazılabilen, fotoğraf basılabilen ve kişinin özelliğini belirten biblo görünümündeki kokulu sabunlar, yerel seçimlerde adaylardan büyük ilgi görüyor Reklam ajansı genel müdürü Ayyıldız: "Kampanyalarımızda aday adaylarımıza farklı hediyeler önermek zorundayız. Çünkü diğer adaylardan farklı görünmelerini sağlamak zorundayız. Amaç kalıcılığı sağlamak" "Seçimlerde etkili olmak için adayların seçmenin aklında yer etmesi gerektiğini düşünüyoruz.

MEHMET ALİ DERDİYOK - Üzerine isim yazılabilen, fotoğraf basılabilen ve kişinin özelliğini belirten biblo görünümündeki kokulu sabunlar, yerel seçimlerde adaylardan büyük ilgi görüyor.

Seçime katılacak adaylar, kendilerini tanıtmak ve daha fazla kişiye ulaşmak için yürüttükleri kampanyalar kapsamında seçmene hediye etmek üzere fiyatı ucuz, kullanışlı ve etkin ürünleri tercih ediyor. Martta yapılacak yerel seçimlerde ise bazı adayların yeni tercihi bir firmanın geliştirdiği üzerine kişinin fotoğrafının ya da bilgilerinin bastırılabildiği biblo şeklindeki kokulu sabunlar oldu.

Sabunların tanıtımını yapan reklam ajansının genel müdürü Nigar Ayyıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, reklam ajansı olarak birçok organizasyon düzenlediklerini, bu etkinlikterde hediyeleşme konusuna önem verdiklerini söyledi.

Bu konuda bazı çalışmalar yaptıklarını dile getiren Ayyıldız, "İnsanlar organizasyonlarına gelen konuklarına, kendilerini hatırlatacak ve onlarla birlikte yaşayabilecek kalıcı hediyeler vermeyi tercih ediyor. Ama bunun yanında seçilen hediyelerin dekoratif olması da önemli. Çünkü insanlar artık verdikleri hediyelerin saklanmasını istiyor. Hediyeleri sadece bir hediye olarak değil yaşadıkları mekanlarda bir dekor malzemesi olarak da kullanmak istiyorlar" diye konuştu.

Reklam ajansı olarak seçim kampanyaları da yürüttüklerini aktaran Ayyıldız, şöyle devam etti:

"Bu kampanyalarımızda aday adaylarımıza farklı hediyeler önermek zorundayız. Çünkü diğer adaylardan farklı görünmelerini sağlamak zorundayız. Amaç kalıcılığı sağlamak. Bu nedenle müşterilerimiz olan belediye başkan adaylarına bu tür hediyeler hazırladık. Tüm müşterilerimizden olumlu cevap alıyoruz. Daha önce adaylar seçmenlerine, kalem, çakmak ve anahtarlık gibi hediyeler dağıtıyordu. Seçimlerde etkili olmak için adayların seçmenin aklında yer etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle adayı, seçmene sürekli anımsatacak bir öğenin olması gerekir. Daha önce dağıtılan ürünlere baktığımızda, vatandaş adaydan aldıktan sonra o ürünü atıyor. Tüpü biten çakmağı atıyor. Aday daha seçime girmeden seçmenin aklından çıkabiliyor. Adaylara ait hediyeleri sokak ortalarında yerlerde görmemiz bunun göstergesi."

Kokusu gitse de kullanılabiliyor

Adayların en az seçime kadar seçmenin aklında kalması gerektiğini anlatan Ayyıldız, "Bunu da basit ama kendisini her an seçmene anımsatabilecek bir hediyeyle yapabilir. Düşünün, evde oturuyorsunuz ve televizyon izliyorsunuz. Adayın verdiği hediye de televizyon sehpasının üzerinde duruyor. ya da banyoya gidiyorsunuz banyo da karşılaşıyorsunuz. Bu durum uzun süre tekrarlanacağından adayın bilgileri seçmenin kafasından otomotik olarak her gün geçecek" ifadelerini kullandı.

Bu tür hediyenin ne olabileceği konusunda uzun süre düşündüklerini belirten Ayyıldız, sonunda üzerine fotoğraf, resim ya da kişisel bilgilerin basılabildiği kokulu sabunlar ürettiklerini aktardı.

Özel bir yöntemle yaptırdıkları kokulu sabunlara, müşterileri olan adayların fotoğraflarını ya da sadece bilgilerini bastırdıklarını dile getiren Ayyıldız, şöyle devam etti:

"Bu sabunlar normal kalıp sabunlar gibi değil. İstenilen her şeklin verilebildiği sabunlar. Örneğin, deniz yıldızı, melek tasviri, at ve ampül gibi... İstenilen her şekilde biblo olarak kullanılabilecek kokulu sabunlar yapabiliyoruz. Aday adayımızın ismini, partisinin logosunu ya da varsa sloganını sabuna basıyoruz, kutuluyoruz ve süslüyoruz. Bu da farklı bir görüntü oluşturuyor ve kalıcı bir hediye olmasını sağlıyor. Bunların kokuları çok uzun süre gitmiyor. Kokusu gitse dahi bir aksesuar aracı olarak kullanılabiliyor. Tabi daha farklı şeyler de kullanılabilir. Ama sonuçta seçime giren adayların belli bir bütçesi var. Bu nedenle hediyelerin de ekonomik olması gerekiyor. Bu yüzden hem ekonomik hem de farklı olduğu için müşterilerimize bunu öneriyoruz."

Ayyıldız, adayların bu ürüne büyük ilgi gösterdiğini ifade ederek, bunların sadece seçim kampanyalarında değil, düğün, nişan ve sünnet gibi organizasyonlarda da tercih edilebildiğini söyledi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title