Haberler

Kocasinan'dan Kızılırmak Üstüne Alternatif Ankara Yolu

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Yamula Barajı Kıyısı'ndaki Mahallelerden Erkilet, Kemer, Dadağı, Ebiç ve Mahzemin'i Kayseri-Ankara Yolu'na bağlayan yeni bir alternatif yol çalışmasına başladıklarını söyledi.

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Yamula Barajı Kıyısı'ndaki Mahallelerden Erkilet, Kemer, Dadağı, Ebiç ve Mahzemin'i Kayseri-Ankara Yolu'na bağlayan yeni bir alternatif yol çalışmasına başladıklarını söyledi.

Erkiletin arka ve üst tarafındaki yolların Ankara bağlantılarının yoğun olarak kullanıldığına dikkat çeken Başkan Bekir Yıldız, "Bu mahallelerin 2009 yılında belediyemize bağlanmasıyla birlikte hemen acil ihtiyaçlarını karşıladık. Ardından bu mahalleleri Ankara yoluna bağlamak, aktarmak, Ankara- Kayseri Karayolu'ndan gelenleri Yamula Barajı kıyısına taşımak için pratik ve alternatif yollar açıyoruz" dedi.

Başkan Bekir Yıldız, Ebiç-Yemliha arasını birleştiren 3 kilometre uzunluğunda, 12 metre genişliğinde yeni bir Ankara yolu açtıklarının altını çizerek," Kızılırmak üzerine; Erkilet, Kemer, Dadağı, Mahzeminle birlikte Kuşçu, Akin, Yazır, Hasanarpa'nın da rahatlıkla kullanabileceği yeni bir alternatif yol açıyoruz. Bu güzergahın diğerlerinden farkı; Ebiç-Yemliha arasında Sinan Köprüsü'yle Kızılırmak üzerinden geçmesidir. Bu yeni alternatif yolu Aralık ayı öncesinde bitirmeyi planlıyoruz, bunun için 1,9 milyon lira harcama yapacağız" diye konuştu.

2009 yılında yeni mahallelerin bağlanmasıyla birlikte şehir trafiğini rahatlatmak için 2010 yılından itibaren alternatif yolların yapımına hız verdiklerini vurgulayan Başkan Bekir Yıldız, "Mahalle yollarının kalitesini artırmak için bağlantı yolları ve sokakları da kullanılabilir hale getiriyoruz. Dadağı-Ebiç, Erkilet-Kemer, Kemer-Mahzemin, Dadağı-Mahzemin, Ebiç-Mahzemin arasında yeni yollar açıp sokaklarını da asfalt kapladık. Çok kolay ve pratik geçişler oluşturduk. Vatandaşımız çalışmalardan çok memnun. Zaman kazanıp tasarruf ederken yanı başından pek çok yolun geçmesiyle birlikte tarlaları da değer kazandı" şeklinde bilgiler aktardı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bekir Yıldız Kocasinan Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title