Haberler

Kocaeli Valisi Ercan Topaca Açıklaması

Karayolları, Eylem Planı Koordinasyon Toplantısı doğrultusunda, karayolu güvenliğine ilişkin çalışmaları yönlendirmek, bu konuda idari ve yasal düzenlemelerle ilgili çalışma yapmak, alınacak önlemler ile ilgili tavsiyelerde bulunmak, strateji...

Karayolları, Eylem Planı Koordinasyon Toplantısı doğrultusunda, karayolu güvenliğine ilişkin çalışmaları yönlendirmek, bu konuda idari ve yasal düzenlemelerle ilgili çalışma yapmak, alınacak önlemler ile ilgili tavsiyelerde bulunmak, strateji belgesi ve eylem planını hazırlamak, değerlendirmek, kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla Kocaeli Valisi Ercan Topaca'nın başkanlığında toplantı yapıldı.

Kocaeli Valiliği 100. Yıl Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen Karayolları, Eylem Planı Koordinasyon Toplantısı'na, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, Kocaeli İl Jandarma Komutanı Birol Şimşek, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca konuşmasında, trafik güvenliğinin ülkemizin en önemli sorunlarından biri olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bu bütün dünyanın yaşadığı bir sorun ancak bizim ülkemizde daha çok yaşanıyor. Bu kapsamda da tüm illerimizde başlatılan çalışma Kocaeli'de de başladı. Kemer takma ve hız kontrolü konusunda denetim yapmak hususunda ilimizde bir kurum oluşturuldu. Polis zoruyla kemer takmak doğru değil. Kemer kendimiz için takmak gerek. Sadece ön tarafta oturanlar değil arkada oturanların da ihtiyacı var. Yapılan denetimlerde bunlara dikkat ediyoruz. Şehir içinde de şehirler arasında hız yapılıyor ve ciddi kazalarla karşılaşıyoruz. Anne babaların çocuklara kemer takma alışkanlığını kazandırması lazım."

Önümüzde kurban bayramı olduğunu ve yoğun geçeceğine değinen Vali Topaca, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnsanlarımız belki bu tatil süresince yolculuk yapacaklar. Çok hareketli bir 9 günlük tatil var. Vatandaşlarımız alınan tedbirlere uysun. Hırsızlık yankesicilik konusunda dikkatli olmamız gerekiyor. Herhangi bir yankesiciliğe karşı sivil ekiplerimizde halkımızın içerisinde bulunacak."

Gıda üretimi yapan işyerleri ile ilgili denetimlerin devam ettiğini anlatan Topaca, sözlerini şöyle tamamladı: "Vatandaşların da bu konuda dikkatli olması gerekiyor. Kurban satış noktalarında otogarda vapur iskelesinde tedbirlerimizi aldık. Buralarda da gerek sivil gerek resmi ekiplerimiz var. Otoyol D-100 Kandıra yolu gibi yollarda ekiplerimizin denetimi olacak. Otoyolda her 5 km de bir ekibimiz olacak. Vatandaşlarımızın bu konuda bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz. Polisin amacı ceza yazmak değil sürücülerin gidecekleri yere sağ salim ulaşmasını sağlamaktır. Kural ihlali yapana da tolerans gösterilmeyecektir. Yollardaki tüm çalışmalar durduruldu. Bu bayram, bayram sabahı kötü bir alışkanlık olan silahla bayram kutlama uygulamasıyla ilgili tedbirlerimiz devam edecektir. Geçen bayram bu konuda 12 vatandaşımız hakkında işlem yapıldı. Etrafta bu şekilde elde silah kullananlar varsa polise ihbar edilmelidir. Şu an iyi bir noktaya geldik. Bunu inşallah tamamı ile ortadan kaldıracağız. Kurban derisi toplamayla ilgili yasa değişikliği oldu. Önceden bu görev Türk Hava Kurumu'na aitti. Yönetmelikte yapılan değişikler kamu yararına çalışan dernek, vakıf ve kuruluş kurban toplayacak. Bunların dışındakiler yardım toplamak için valiliğe başvurmak suretiyle kurban toplayabileceklerdir. İzni olmayanların kurban derisi toplaması mümkün değildir. Bayramın ülkemizde ilimizde huzur barış ve kardeşlik içinde geçmesini temenni ediyorum."

Toplantı sonrası Ercan Topaca, Kocaeli Valiliği personeliyle bayramlaştı. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nevzat İspirli Birol Şimşek Hulusi Çelik Ercan Topaca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title