Haberler

Kocaeli-İstiklal Marşı'nın İlahi Gibi Okunmasını Protesto Ettiler

Kocaeli-İstiklal Marşı'nın ilahi gibi okunmasını protesto ettiler (HD)İstiklal Marşı'nın ilahi gibi okunmasını protesto ettilerKocaeli Büyükşehir Belediyesi mehter takımının İstiklal Marşı'nı ilahi gibi seslendirmesi CHP'liler tarafından protesto edildi.

Kocaeli-İstiklal Marşı'nın ilahi gibi okunmasını protesto ettiler (HD)

İstiklal Marşı'nın ilahi gibi okunmasını protesto ettiler

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi mehter takımının İstiklal Marşı'nı ilahi gibi seslendirmesi CHP'liler tarafından protesto edildi.

Geçen hafta Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Şehit Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda düzenlediği Okullararası Masa Tenisi Şampiyonası'nda mehter takımı İstiklal Marşı'nı ilahi gibi seslendirirken, herkes saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı'nın ilahi gibi okunması tepkilere yol açarken, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sorumlular hakkında idari soruşturma başlattı. Bugün, CHP İzmit İlçe Başkanlığı binasının önünde toplanan partililer, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin önüne yürüdü. Belediyenin güvenlik görevlileri partililerin içeri girmesine izin vermedi. Polis güvenlik önlemleri alırken, partililer belediyenin yanındaki Sabancı Kültür Merkezi'nin önünde bulunan Atatürk anıtının önünde toplanarak İstiklal Marşı'nı okudu.CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, bazı hassas noktaların tartışılamaz olduğunu, bunlardan birinin de İstiklal Marşı olduğunu belirterek, Hiç kimse ama hiç kimse ay yıldızlı bayrağımızla İstiklal Marşımızı farklı bir noktaya getirmeye çalışmasın. Bu ister terör örgütü olsun, isterse vahabi imparatorluğunu kurmak isteyenler olsun. Bazı hassas noktalar vardır ki bunlar tartışılmaz. İstiklal Marşlı budur böyle söylenir. Bu gök kubbede ay yıldızlı bayrak dalgalandığı sürece de böyle söylenecektir. Sakın ha sakın orada çalışan 50-60 tane garibanın üstüne bu olayı yıkmayın. Herhangi bir işçiye herhangi bir bando takımındaki elemanın burnu kanar bu konuyla ilgili ceza alırsa bu gök kubbe de sizin üstünüze yıkarız. Müzikten notadan anlamayan ben bile biliyorum ki, bir parçanın çalınması en az 1 hafta 10 günlük meseledir. Birileri bu işçilere, bu emekçi kardeşlere ekmek parası harici başka bir derdi olmayan bu kardeşlere bir talimat vermişler ki bu parça çalınmıştır, çalışılmıştır. Kimse aman haberim yoktu, o yüzden kimse haberim yoktu demesin. Bu görevle ilgili olan bürokrat bu kentten özür dileyecektir. İlgili belediye başkanı bu konuyla ilgili Türk halkından özür dilemelidir dedi. CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay ise İstiklal Marşı'nın ortak değerimiz olduğunu ifade ederek, Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın demiş. İstiklal Marşının sözlerinin değiştirilmesi veya yeni sözler yazılması nasıl kabul edilemezse, İstiklal Marşı'nın makamı, bestesi herhangi bir şekilde alışkanlık olan geleneğinin değiştirilmeye çalışması aynı derecede kabul edilebilir bir şey değildir diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Politika Güncel Haberler

title