Haberler

Kız Meslekli Öörencilerden Farklı Kutlama

Nazilli Nahit Menteşe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri cumhuriyetin ilanının 94. yıldönümünü farklı bir etkinlikle kutladı.

Nazilli Nahit Menteşe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri cumhuriyetin ilanının 94. yıldönümünü farklı bir etkinlikle kutladı.

Okul Müdürü Alaeddin Özdemir başkanlığında proje koordinatörlüğünü Tarih Öğretmeni Olgun Ergün ve eğitim komisyonunun üstlendiği 'Kurtuluş yolu ve Atatürk' adı verilen projede öğrenciler Kurtuluş Savaşı'ndan Cumhuriyet'e gelinen sancılı süreci ve sonrasını görsel olarak anlatarak sergilediler.

Okul girişinden başlayarak proje sunumunun yapılacağı birinci kattaki sınıfa kadar kurulan stantlarda öğrenciler kongreler başta olmak üzere Kurtuluş savaşı sürecine kadar yapılan çalışmaları anlattı. Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın da davetli olduğu ancak şehir dışında olması nedeniyle Başkan Alıcık'ı temsilen programa katılan Nazilli Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Fatih Demir, projeyi yakından takip ettiğini, Cumhuriyet'imizin 94. yılında çok güzel ve anlamlı bir çalışma yapıldığının altını çizerek, "Öğrencilerimiz gerçekten çok anlamlı bir çalışmaya imza atmış. Kendilerini ve emek veren öğretmenlerini kutluyorum. Anadolu'nun adım adım kurtuluşla geçen mücadelesinin anlatıldığı bu güzel etkinlikte Erzurum Kongresinin standına gelindiğinde Osmanlının son dönem ve Cumhuriyetin ilk dönem Milletvekili Hacı Süleyman Efendi'nin Aydın'ı temsilen kongreye katıldığını ve Nazilli'den kongreye gittiğinin de anlatılması gerektiğini ayrıca belirtmek istiyorum. Hacı Süleyman Efendi kongredeki konuşmasında, "Kız çocuklarını okutmalıyız. Ülke ancak böyle kalkınır" diyerek Osmanlı Meclisinde önergeler vermiş, bu sözüyle Atatürk'ün dikkatini çekmiş. Erzurum Kongresine davet edilerek Atatürk tarafından 'benim ideal arkadaşımdır' denilerek taltifte bulunulmuş, kendisine Milli Eğitim Bakanlığı teklif edilmiştir. Hacı Süleyman Efendi Nazilli'mizin gizli kahramanıdır. 'Tarihini bilmeyen nesil, geleceğini çizemez' düsturuyla yapılan bu değerli çalışmada emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Birliğimiz, dirliğimiz devam ettiği sürece, yedi düvel bir araya gelse vatanımızı parçalayıp bölemez" dedi.

"1933'ten günümüze değişimi anlattık"

Tarih Öğretmeni Olgun Ergün de konuşmasında, "Cumhuriyetin kuruluşunun 94. yıldönümü sebebiyle 'Kurtuluş Yolu ve Atatürk' adlı projeyi öğretmen arkadaşlarımızla öğrencilerimizle birlikte Kurtuluş Savaşı mücadelemizi, Cumhuriyetimizin hangi şartlarda kurulduğu ve Cumhuriyetin kazanımları hakkında gençlerimizi bilgilendirmek amacıyla bu etkinliğimizi tüm Nazilli'mize yayarak geniş bir kitleye ulaştırmak, Cumhuriyetimizin ilelebet varlığını sürdürmesi için gençlerimizi bilinçlendirmek, Cumhuriyetin kazanımlarıyla ülkemizin 1933 yılında nasıl tarım toplumundan sanayi topluma, bir ülkeye, nasıl dönüşüldüğünün anlaşılmasını sağlamak, Güzel Sanatlar, Spor, Sanayi ve Teknolojide nasıl çağ atlandığını anlatmak, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yapılan devrimlerle toplumun yeniliklere uyarak kabuk değiştirdiğini tüm gençlerimize anlatmak hedefimizdir. Emeği geçen tüm proje çalışanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Programın sonunda konuşan Okul Müdürü Alaeddin Özdemir de yapılan bu projenin gençlere faydalı olmasını dilediğini ifade etti. Özdemir, "Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet'in kuruluş sürecinin ve getirilerinin çok iyi özümsenmesi ve tarihimize sahip çıkmamız çok önemli. Proje çalışanlarına ve öğrencilere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Nahit Menteşe Haluk Alıcık Nazilli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title