Haberler

Kıvırcık Ali'nin Sesi Dikmen Sırtlarında

Çankaya Belediyesi, Osman Temiz Mahallesi'nde yapımını tamamladığı Kıvırcık Ali Parkı'nı törenle hizmete açtı.

Çankaya Belediyesi, Osman Temiz Mahallesi'nde yapımını tamamladığı Kıvırcık Ali Parkı'nı törenle hizmete açtı.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın yanı sıra, CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Kıvırcık Ali olarak tanınan sanatçı Ali Özütemiz'in ağabeyi Sadık Özütemiz, CHP Ankara il örgütü yöneticileri, CHP Çankaya ilçe başkanı Mehmet Perçin, bölgedeki mahallelerin muhtarları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı açılış töreninde sanatçı Mustafa Özaslan da bir konser verdi.

Park açılışı sırasında duygusal anlar yaşayan Sadık Özütemiz, Kıvırcık Ali'nin resminin bulunduğu anıtın açılışı sırasında gözyaşlarını tutamadı ve Kıvırcık Ali'nin resmini dakikalarca öptü.

Parkın açılışı sırasında bir konuşma yapan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, şunları söyledi: "Bilime, kültüre ve toplumun aydınlanmasına hizmeti olmuş bilim insanı ve sanatçıların isimlerini açtığımız parklarda yaşatmaya özel bir önem veriyoruz. Kıvırcık Ali, üretken bir müzik sanatçısıydı. Eserleriyle zaten hep yaşayacaktır ama bunun yanı sıra anısını bu parkta da yaşatıyor olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz."

Ali Özütemiz'in genç yaşta bir trafik kazası sonucu hayatını kaybettiğini anımsatan Tanık, "Trafik kazasında, hele hele kent içindeki bir trafik kazasında ölmek bir kader değildir. Bu yanlış kentleşmenin ve ulaşım politikasının insanlara kesilen karanlık faturasıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Sadık Özütemiz'e açılış hatırasına plaket ve çiçek takdim etti.

CHP Ankara Milletvekili ve CHP Parti Meclisi üyesi Bülent Kuşoğlu ise, kentlerin giderek betonlaştırıldığına dikkat çekerek şunları söyledi: "Kente yeşil alan kazandırmak, parklar yapmak kente yapılan en önemli hizmetler arasındadır. Çankaya Belediyesi şu ana kadar 101 yeni parkı Çankaya'ya kazandırdı. Yalnızca Dikmen'e 20 üzerinde yeni park yaptı. Oldukça başarılı işlere imza atan başkan Tanık'ı, ekibini, belediye bürokrat ve çalışanlarını huzurunuzda kutlamak istiyorum. Bu parka, Kıvırcık Ali gibi halka malolmuş bir sanat adamının adının verilmesi oldukça isabetli olmuştur."

Açılış töreninin ardından Dikmenliler Kıvırcık Ali'nin bazı eserlerinin de seslendirildiği Mustafa Özaslan Konseri ile park sevincini konser keyfiyle birleştirdi.

Kıvırcık Ali'nin adını taşıyan 3592 m²'lik parkta kaydırak, salıncak, tırmanma ağı gibi işlevlerden oluşan komple oyun alanı, suni halı kaplama koşu parkuru, kondisyon alanı, yaya yolu, pergolalar da özel tasarımı ile beğenildi. Kıvırcık Ali Parkı'nın mahalleli için rahat bir nefes alma imkanı sağladığını ifade eden mahalle muhtarı Ali Rıza Demir'in mahalleye astığı pankart ile park ve diğer çalışmalar için Başkan Bülent Tanık'a teşekkür etmesi dikkatlerden kaçmadı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çankaya Belediyesi Bülent Tanık Kıvırcık Ali Dikmen Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title