Haberler

Gültan Kışanak: Çocukların Neden Dağa Gittiğini Sorgulayın

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Kışanak, çocukları PKK'nın elinde olan ailelerle ilgili " Dağın neden hala seçenek olduğunu sorgulayın." dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, çpcukları :PKK'nın elinde olan ailelerin eylemine belediye ekiplerince müdahale edildiği iddialarını reddetti ve çocukların hala dağa gittiğini ve dağın neden hala bir seçenek olduğunun sorgulanması gerektiğini söyledi.

Kışanak, çocukları PKK'nın elinde olan ailelerle ilgili Habertürk canlı yayınında değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Erdoğan'ın Kürt siyasetçileri kast ederek "Çocukları ABD'de okuyor" sözlerine, Kışanak kendi kızının yaşadıklarını anlatarak yanıt verdi.

İşte Kışanak'ın sözleri:

"BUNU TÜRKİYE'NİN BİLMESİ LAZIM"

Eylemi yapan aileler ayrıldıktan sonra belediyemizin önünde çalışmalar başlattık. Çalışma başlattığımız saatte belediyemizin önünde herhangi bir aile yoktu. 8.30 sıralarında çalışmamızı başlattık, saat 9.30,10.00 sıralarında telefonlar açılarak aileler oraya getirildi. Yeni bir grup tertipleyip oraya getirilmek için çaba sarf edildi. Bunu Türkiye'nin bilmesi lazım.

"ÇOCUKLAR DAĞA GİDİYORSA HERKES DÜŞÜNMELİ"

Öcalan süreci koparmamak için topluma pozitif mesajlar gönderiyor. Ama henüz bu gerilimi azaltacak somut bir öneri yok. Sayın Başbakan'a düşen, gerilimi azaltacak pozitif bir dil kullanmaktır. Gelsinler hep beraber gayret edelim dağın yolunu kapayacak somut adımlar atalım. Çocuklar bile dağa gidiyorsa herkesin düşünmesi lazım. Bu seneki katılımlar içinde daha çok çocuklar varsa bu büyük bir problemdir bunu sorgulamamız lazım.

"BENİM ÇOCUĞUM TÜRKÇE BİLMEDEN OKULA BAŞLADIĞI İÇİN BUNALIMA GİRDİ"

Bir taraftan çocukların mağduriyetinden bahsedip, insanların çocuklarını siyaset konusu yapmak kadar pespaye bir şey olmaz. Bizim çocuklarımızın nasıl yaşadığını herkes çok iyi biliyor. Benim çocuğum Türkçe bilmeden okula başladığı için bunalıma girdi, konuşmayı reddetti. Ana sınıfından almak psikiyatri tedavisi almak zorunda kaldı. Üniversiteyi burslu kazandı, okulun genel sekreteri, ‘Annenin BDP milletvekili olduğunu söylemezsen seni idare ederiz’ dedi. Kızım ağlaya ağlaya okuldan çıktı, okulu reddetti. Sayın Başbakanın yürüttüğü kampanyalar nedeniyle kızım evinde oturamadı. Çocuklarının pırlantalarını, ABD seyahatlerini herkes biliyor. En son konuşması gerekenler konuşuyor. Çocuklar üzerinden siyaset yapmasınlar. Bunu yapacaklarsa bu kendilerini vuracak bir konudur.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Diyarbakır Habertürk Türkiye Güncel Haberler

500

Yorumlar (50)

Adınız Yazınh.doğan:

bdp ve hdp li millet vekillerinin hangisinin çocuğu dağda .

25
3
yanıtYanıtla
MUHO:

Gültan hanım saygılar ablam.Sizi seviyoruz .o kadınların nların çocukları gerçekten dağa gittiyse Onları en ağır şekilde misafir etmelisiniz.Size tokatta atsalar sesinizi çıkarmamalısınız.Çocukları ile iletişim kurabilirsenizde durum hakkında ailelere bilgi verin yardımcı olun ablam .bu yeni bir aşamadır bence hayırlı bir aşamadır da.

4
22
yanıtYanıtla
BİLMEYEN KİŞİ:

ÇOCUKLARIN DAĞA GİTMESİNİ AİLELER BİLMEZ ESAS SİZİN GİBİ İNSANLIK VE VATAN HAİNİ OLAN BİLİR. ESAS SİZ SÖYLEYİN...........

20
6
yanıtYanıtla
ali:

bdp bunlara ne yapsa hak iclerinden biri cikipta neden senin cocugun dagda degil demiyor kürt harekatiymis size kürt katilerisiniz bastakiler avrupalarda lüks icinde yasarlar dagada gariban kandirilmis cocuklari götürür öldürürler iste bu bdp gercegi

20
5
yanıtYanıtla
Mechul:

Neyi sorgulayalım biliyoz ele başıda sizsiniz saçma konuşma lanet

18
5
yanıtYanıtla
DERSIMLI:

Turkiyede ve Bu site de bazi lari saniyorki 1980 yilinda yasiyoruz kurt halkina karsi zalim zulum hakaret karalama kampan yasi yuruterek ayrimcilik yapiyorlar butun amac lari kurt halkini bolmek kurt halki sizlerin bu iki yuzlulugunu cok iyi biliyor hic birinizin umrunda bile deyil kurt cocugunun geleceyi veya pkk katilmasi sizlerin tek amaci kurt halkina karsi tahmulsuzlugunuz irkci fasist nasil ayrimci oldugunuzu gosteriyorsunuz hakarek kaba kufur cahilik imkar kulturunuzun bir parcasi haline gelmis unutmayin dunya deyisti teknoloji cok iletisim hertarafta cok daha kolay her kes herseyi biliyor ve farkinda kurt halkinin hic ferdi sizlerin yalanina ve sozunuze guvenmez bizim birlik beraber ligimiz bazilarini korkutugu belidir kendi hakli mucadelemizde hic bir zaman vaz gecmeyiz

10
13
yanıtYanıtla
ERGUNergun0124@hotmail.com:

dersimli salağı, anlaşılan mağarandan yeni çıkmışsın. aldığın eğitimlerin etkisinde kalmışsın belli. Türk-Kürt diye bir ayırım yok ancak senin gibi ve bu kocakarı gibilerin söyledikleri ve yaptıklarını kimse kabul edemez. benim bir sürü kürt arkadaşım var ve canım ciğerlerimdir onlar. sizin gibi başkaları tarafından yönetilmiyorlar. bizlerin sizlerden (senin gibi düşünen zavallıları kastediyorum) farkımız biz çocukların ellerine molotof, bomba, silah verip asker ve polisin karşısına çıkarmıyoruz, kadınları canlı kalkan olarak kullanmıyoruz, işimize gelene aslan parçası gelmeyene ajan demiyoruz, çocuklarımızı dağa yerine okula gönderiyoruz, sırf nüfusumuz artsın diye geleceklerini düşünmeden 8-10 çocuk yapıp sokaklara salmıyoruz ..... daha çok sayarım ama buraya yetmez. bunları sende çok iyi biliyorsun ama işine gelmiyor. sen sahiplerinin dediklerini yapmaya devam et. anladınnnnnnn

yanıt0
yanıt0
ali:

başbakan doğuyu güney doğuyu kaybedince nasıl yalana ve iftiraya baş vuracağını şaşırmış kürtleri kürtlerle vurmak istiyor ama yemezler kürtler herşeyin farkındalar

11
11
yanıtYanıtla
Mechulhumanj71@gmail.com:

Yaman farkındasınız sığır farkında olmanız gerekn olayı fark edin herşey daha iyi olacak

yanıt0
yanıt0
jilet:

Niye daga cikacaklar gulten!!!! Bunun tek sebebi sensin. Ozellikle ergenlik cagindaki genclere yardimci olmuyorsun, ihtiyaclarini gidermiyorsun, genclerde sanslarini dagda deniyorlar. Senin ozgurluk demokrasi anlayisin bu mu? Butun genclere TEK TEK el vermen lazim yardimci olman lazim... Hatta bana bile yardimci olman lazim. Apo''ys kosa kosa giderdin ama degil mi?

18
3
yanıtYanıtla
Tüm 50 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title