Haberler

Kırşehirli'den CHP'li Koç'a 'Yasaklarla Abdallarımız Zorda' Uyarısı -1

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Ankara'da Mucurlular Derneği'ni ziyaret etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Ankara'da Mucurlular Derneği'ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Mustafa Köksal, sokak düğünlerinin yasaklanması sonucu başta Abdallar olmak üzere bu sektörden geçimini sağlayan binlerce sanatçıyı işsiz ve aşsız bırakacağını belirtirken, "Bizleri 'biz' yapan en önemli değerlerden olan Kırşehir Abdalları'nın yılın sadece 2-3 ayında, düğün ve derneklerde müzik yaparak geçimlerini sağlayıp, Abdallık geleneğini devam ettirmeleri Kırşehir'imiz için büyük şanstır" dedi. Ziyarete Kırşehir Vakfı Başkanı Bekir Onan ve yönetim kurulu üyeleri, Kırşehir Derneği Başkanı Lokman Yıldırım ile yönetim kurulu üyeleri, Mucurlular Derneği Genel Başkanı Mustafa Köksal, yönetim kurulu üyeleri, Seyfe Gölü Koruma Derneği Başkanı Mustafa Yavuz, Kırşehir ve Mucur derneklerine bağlı köy dernek başkanları, çok sayıda üye katıldı. Gündemin ana konusu ise Mucur ilçesi sınırları içerisinde bulunan Seyfe Gölü'nün kurumasının doğal olmadığı, insan faktörüne dayalı olduğu belirtildi. Toplantıda CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Ankara'da 60 bine yakın Mucurlu vatandaşın yaşadığını belirtirken, Kasım ayında yapılacak genel seçimlerde destek ve yardım beklediklerini söyledi.

SEYFE GÖLÜ İNSAN FAKTÖRÜYLE KURUDU

Seyfe Gölü Koruma Derneği Başkanı Mustafa Yavuz, Kırşehir'in Mucur ilçesi sınırları içerisinde bulunan doğa harikası kuş cenneti Seyfe Gölü'nün açılan kuyulardan bilinçsizce su çekilmesi sonucu tamamen kuruduğunu hatırlattı. Yavuz, "200'e yakın türü bulunan göçmen kuşların konaklama ve üreme yeri olan, birinci derecede SİT alanı Seyfe Gölü, son günlerde tamamen kurudu. Gölün ana kuruma nedeni, göl kenarına içme ve sulama amaçlı açılan binlerce kuyulardan su alınması ve Devlet Su İşleri'nin bilinçsizce hareket ederek 18 bin nüfuslu Mucur ilçesi içme suyu ihtiyacını bu gölden karşılaması. Kuş Cenneti Seyfe Gölü'nün kurumasının anan nedeni kuraklık değil, insan faktörüne bağlı. Gölü besleyen ana kaynakların başına su çekme santralleri kurarsanız, göl de haliyle susuz kalıp kurudu" ded.

KIRŞEHİRLİ ABDALLAR ZOR DURUMDA

Kırşehir Valiliği'nin sokak düğünlerini yasaklayan genelgenin Abdallar başta olmak üzere bu sektörden geçimini sağlayan vatandaşlarla Bozkırın tezenesi Kırşehirli Neşet Ertaş'ın akrabalarının mağdur edildiği belirtildi. Toplantıda, Kırşehir'de 2011 tarihli alınan kararın müzisyenlere tebliğ edilerek başta Abdallar olmak üzere müzik sektöründen geçimini sağlayan binlerce insanın mağdur edildiği gündeme getirildi. Mucurlular Derneği Genel Başkanı Mustafa Köksal yaptığı konuşmada, sokak düğünlerinin Kırşehir ve yörenin bir kültürü olduğunu ve binlerce yıl bu kültürün devam ettiğini hatırlatarak şunları söyledi:

"Sokak düğünlerinin yasaklanması ile bu sektörden geçimin sağlayan binlerce sanatçımız işsiz ve aşsız kalacaktır. Bu durum gurbette yaşayan insanlarımızı da üzmektedir. Bizleri biz yapan en önemli değerlerden olan Kırşehir Abdalları'nın yılın sadece 2-3 ayında, düğün ve derneklerde müzik yaparak geçimlerini sağlayıp, Abdallık geleneğini devam ettirmeleri Kırşehir'imiz için büyük şanstır. Hal böyle iken, bir de getirilen yasaklarla Abdallarımızın zor durumda bırakılmaları yanlış bir uygulamadır. Bu uygulama Kırşehir'imizin dünyaya tanıtımında büyük katkıları olan ozanlarımızın mezarda kemiklerinin sızlamasına sebep olacaktır. Muharrem Ertaş, Hacı Taşan, Çekiç Ali ve Neşet Ertaş'ların temsilcisi Abdallarımızı koruyup, kollamak, destek olmak Kırşehir'inin boynunun borcudur

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Seyfe Gölü Haluk Koç Mucur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title