Haberler

Kırıkkale'de 19 Mayıs Kutlaması

Güncelleme:

Kırıkkale'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Cumhuriyet Meydanı'nda kutlandı.

CHP Kırıkkale il, ilçe, kadın ve gençlik kolları üyeleri, ellerinde Türk Bayrakları eşliğinde yürüyüp, Atatürk Anıtı'na çelenk koyarken, kutlama programındaki zihniyeti kınadıklarını açıkladı.

Toplu halde Atatürk anıtına konulan çelenk ile birlikte saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nı okundu. CHP İl Başkanı Avukat Ziya Kavlak, "Bugün burada kutlanan 19 Mayıs bayramında devletçilikten söz eden hükümet, yapılan törenlerde özellikle Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda yabancı müzik eşliğinde, yabancı ezgilerle ve yabancı hareketlerle bayramımızı kutladı. CHP olarak valiliği kınıyoruz. Stadyumlardaki kutlamaları kaldıran hükümet, kendisi meydanda tamamen batıcı, batı yaklaşımlı, özentili bir kutlama yaptı. Biz kabul etmiyoruz. Umarız bundan sonraki yıllarda bu hatadan vazgeçilir" dedi.

19 Mayıs'ın bir uyanış, diriliş, başkaldırı, işgalciye meydan okuma, cesaretin, azmin kararlılığın simgesi olduğunu belirten Kavlak, şöyle dedi:

"Sömürüye karşı dünyada ilk kez ulusal bir isyan ateşinin yakıldığı gündür. 19 Mayıs, belleğimizdeki en önemli günlerden biridir ve öyle yaşatılacaktır. 19 Mayıs'ı anmak ve kutlamak, o günlerden güç almak, cesaret almak, ülkesini ve ulusunu unutmayacağız. Ulusal kurtuluş, özgürlük, bağımsızlık ateşinin yakıldığı 19 Mayıs'ın yıl dönümünde 19 Mayıs'ı değersizleştiren, engelleyen ve yasaklamaya çalışanlar şunu iyi bilmelidir. 19 Mayıs'ın unutturulmasına, kutlamaların kaldırılmasına, sıradanlaştırılmasına, içeriğin boşaltılıp anlaştırılmasına, milli egemenliği esas alan Cumhuriyet rejiminin dönüştürülmesine asla izin vermeyeceğiz. Ulusumuz, şimdiye kadar hiç görülmedik şekilde, bayramına sahip çıktığını yine kanıtlayacaktır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk ZİYA KAVLAK Kırıkkale 19 Mayıs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title