Haberler

Kimsesiz Çocuklar ve Sokak Patileri İçin 2 Bin Euro Toplandı

Dha DIŞ HABER - Hamburg'da "Türkiye sokak patileri ve kimsesiz çocuklarla dayanışma gecesi" başlığı altında düzenlenen yardım gecesinde 2 bin euro toplandı.

Dha DIŞ HABER -

Hamburg'da "Türkiye sokak patileri ve kimsesiz çocuklarla dayanışma gecesi" başlığı altında düzenlenen yardım gecesinde 2 bin euro toplandı.

"Yarım Kalan Aşk" ve "Resmime Dokunan Çığlık" isimli kitaplarıyla tanınan yazar ve aynı zamanda Hamburg Galatasaray Derneği Kadın Kolları Başkanı Esma Arslan tarafından Hamburg Sivaspor Taraftar Derneği Kadın Kolları tarafından, Hamburg Türk Toplumu (TGH) binasında düzenlenen yardım gecesi büyük ilgi gördü.

Hamburg Muavin Konsolosu Meral Akbilek Koray, Eyalet Parlamentosu Milletvekili Güngör Yılmaz (SPD) ve Mitte İlçesi Belediye Meclisi Üyesi Bayram İnan (Yeşiller) gibi siyasetçilerin yanı sıra Hamburg Galatasaray Derneği Başkanı Ziya Toprak, TGH Başkan Vekili Kamuran Pelek, Inter Hamburg Başkanı Mehmet Geyik, Sivaslılar ve Sivasspor Taraftar Derneği Başkanı Ruhi Özer, Hamburg Beşiktaşlılar Birliği Başkanı Lütfi Kortağ, Hamburg Trabzon ve Trabzonspor Derneği Başkanı İlhan Yılmaz gibi çok sayıda taraftar derneği ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

"Herkes 'nasıl yardım edebilirim?' diye sormalı"

Esma Arslan gecede yaptığı açılış konuşmasında katılan herkese teşekkür ederken, "Yardım gecesinde hepimiz karınca kararınca gönlümüzden kopanı vereceğiz, Ama maddi destek kadar manevi destek de önemli. Gecenin bir amacı da yardıma muhtaç çocuklar ve sokak patilerine duyarlılık yaratmak. Herkesin birey olarak 'nasıl yardım edebilirim?' sorusunu kafasında geliştirmesi ve yeni fikirler geliştirmesi. Tam bu soruya bulacağımız cevaplar bizi modern, çağdaş ve uygar bir insan yapar. Sizlerin hepinizin gözlerinde yardım ve hayat pırıltısını çok iyi görüyorum. Gelin hep birlikte bu pırıltıyı o kimsesiz çocuklarımıza ve sokaktaki patilere götürelim" dedi.

Arslan büyük alkış alan konuşmasının ardından geceye emeği geçenleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini tek tek öne davet ederek, yardım gecesi hakkında düşüncelerini dile getirmelerini rica etti.

Hamburg Galatasaray Derneği Başkanı Ziya Toprak konuşmasında, toplumsal paylaşmanın, muhtaç olanlara yardımın ve her canlının yaşam hakkını özümsemenin en temel çağdaşlık ölçüsü olduğunu söyledi. Sivaslılar ve Sivaspor Taraftar Derneği Başkanı da aynı olguya vurgu yaparak, kendilerinin bu yönde tüm çalışmalara her zaman destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Arslan'ın kitaplarının destek amaçlı satıldığı yardım akşamının sonunda 2 bin euro toplandı. Bu para kimsesiz çocuklar ve sokak patileri yararına kullanılacak. İnter Hamburg Başkanı Mehmet Geyik ayrıca çocuklar için satın aldığı çok miktarda okul çantası, defter, eldiven ve ayakkabıları ihtiyaç sahiplerine gönderilmek Arslan'a verdi. - Hamburg

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Galatasaray Esma Arslan Türkiye Dha Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title