Haberler

Kilisede Arpanatolıa Otantik Sesler Konseri

Mersin'de, bu yıl 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Müzik Festivali kapsamında Arpanatolia'nın otantik sesler konseri büyük ilgi gördü.

Mersin'de, bu yıl 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Müzik Festivali kapsamında Arpanatolia'nın otantik sesler konseri büyük ilgi gördü.

Arp sanatçısı Çağatay Akyol ve ney sanatçısı Ferhat Erdem ikilisinden oluşan Arpanatolia'nın, Tarsus Saint Paul Kilisesi'nde gerçekleşen konserini, CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, Tarsus Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak ve çok sayıda davetli izledi. Festival Sanat Yönetmeni Remzi Buharalı, değerleriyle barışık, uluslararası tanımına yakışır şekilde, festivali el birliğiyle renklendirerek yeşertmeye çalıştıklarını söyledi. Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı ise festivalin her geçen yıl daha ileriye gittiğini belirtti. Konuşmalardan sonra sahneye çıkan Çağatay Akyol ve Ferhat Erdem'in klasik ve yerel enstrümanları buluşturarak ortaya çıkardıkları ezgiler, büyük beğeni ile dinlendi. Sanatçılar 17 eseri seslendirdikleri konserde, katılımcılara unutulmaz dakikalar yaşattı.

Konserin sonunda sanatçılara teşekkür eden ve çiçek veren Belediye Başkanı Kocamaz, "Festivale, belediye olarak biz de destek veriyoruz. Festivalin Tarsus ayağında 2 değerli sanatçıyı konuk etmenin mutluğunu yaşadık" dedi. - Mersin / Tarsus

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Burhanettin Kocamaz Ferhat Erdem Tarsus Mersin Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title