Haberler

Kılıçdaroğlu, CHP'deki "Atatürk" kriziyle ilgili ilk kez bu kadar net konuştu: Aynı kişiyi anlatıyorsunuz

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV'de Şirin Payzın'ın sunduğu Sözüm Var programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Atatürk yerine Gazi Mustafa Kemal ifadesini kullanmasının ardından tepki çekmişti. Kılıçdaroğlu ise Kaftancıoğlu'na destek vererek, "İster Gazi Mustafa Kemal deyin ister Atatürk deyin; aynı kişiyi anlatıyorsunuz aslında" ifadelerini kullandı.

Bu tartışmaların yapay olduğunu savunan Kemal Kılıçdaroğlu, "İster Gazi deyin, ister Gazi Mustafa Kemal deyin, ister Gazi Mustafa Kemal Atatürk deyin, ister Atatürk deyin; aynı kişiyi anlatıyorsunuz aslında. Bu yapay tartışmalar belli çevreden özellikle körükleniyor. Bu tartışmalarla CHP'nin içi karışmaz. CHP'nin sorun çözme kapasitesi var" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

CHP İstanbul Milletvekili Canan Kaftancıoğlu'nun Taksim Toplantıları'nda "Gazi Mustafa Kemal" ifadesini kullanırken Atatürk adını kullanmaması ve bunu da kişisel bir tercih olduğunu söylemesi tepkilere neden olmuştu.

Sözcü Gazetesi yazarı Serpil Yılmaz, köşe yazısında internet ortamında düzenlenen toplantıya onur konuğu olarak katılan Kaftancıoğlu'nun Atatürk'e atfen üç kez "Gazi Mustafa Kemal" ifadesini kullandığını yazmıştı. Yılmaz yazısında eski TBMM Başkanvekili Uluç Gürkan'ın Kaftancıoğlu'na "Atatürk adını kullanmamak tercihiniz mi?" diye sorması üzerine ise CHP'li Kaftancıoğlu, bunun kişisel bir tercih olduğunu ve isimlerin belirli alışkanlıklarla kategorize edilmesine karşı olduğunu ifade ettiğini aktarmıştı

Kaynak: Haberler.com / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk Kemal Kılıçdaroğlu Canan Kaftancıoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500

Yorumlar (28)

Bozkurt:

1 hafta 10 gün düşündü oraya buraya sordu ve anca konuşabildi. Bu adama oy verenlerin psikolojisini çok merak ediyorum.

41
15
yanıtYanıtla
en azından düşünüyor:

en azından düşünüyor aklını kiraya vermiyor b

yanıt7
yanıt14
Türk:

Böyle birsey olamaz bunlara oy veren vatan hainidir bundan sonra

28
11
yanıtYanıtla
Ne kadar turk:

Kime oy verelim vatan haini olmamak icin

yanıt0
yanıt6
ısparta lı boksör:

buna oy verenlerin aklından şupe ediyorum

23
14
yanıtYanıtla
AKINCI:

Parti yönetmekten aciz acizzzz.

23
9
yanıtYanıtla
İSTANBUL LU:

Bu net konuşabiliyor mu )))

22
8
yanıtYanıtla
Atatürk''ün fikirlerine önem verilmedikçe olma:

Neden muhalefet çıkış yapamıyor aslında belli değil mi.

15
9
yanıtYanıtla
ANGARALI:

Bu kadın senin ve partinin başını yiyecek demedi deme

14
4
yanıtYanıtla
zafer:

Biz de yedik :)

10
6
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title