Haberler

Kiler Holding'in Gayrimenkul Sektörüne Yapacağı Yatırımın İlk Ayağı Olan 'İstanbul Sapphire' 2009'da Tamamlancak

İler Holding'in Gayrimenkul Sektörüne Yapacağı 750 Milyon Dolar Yatırımın İlk Ayağı Olan İstanbul Sapphire, 2009 Yılında Tamamlanacak.

iler Holding'in gayrimenkul sektörüne yapacağı 750 milyon dolar yatırımın ilk ayağı olan İstanbul Sapphire, 2009 yılında tamamlanacak.

Projenin tanıtımı amacıyla İstanbul Sapphire Satış Ofisi'nde düzenlenen toplantıya Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, Biskon Yapı Satış ve Pazarlama Koordinatörü Ümit Türüdü Şen ile proje mimarları Tabanlıoğlu Mimarlık ortaklarından Melkan Gürsel ve Murat Tabanlıoğlu katıldı.

İstanbul'un en değerli bölgesi Büyükdere Caddesi'nde yapımı devam eden İstanbul Sapphire projesi hakkında bilgi veren Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, "Sadece Türkiye'de değil dünya çapında adından söz ettirecek bir projeye imza atıyoruz. İstanbul Sapphire, farklı mimarisi ve sunduğu standartlarla İstanbul'un yeni simgesi olacak" dedi.

"İLK ÇEVRE DOSTU GÖKDELEN"

Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, Biskon Yapı'nın gayrimenkul sektöründe büyümesini ve yatırımlarını artırarak devam edeceğini belirtti.

Kiler Holding'in gayrimenkul sektörüne önümüzdeki 2 yıllık dönem için 750 milyon dolar yatırmayı planladığını dile getiren Kiler, bu yatırımın ilk ve en önemli projesinin İstanbul Sapphire olduğunu söyledi. Beylikdüzü ve Kartal'da konut projesi yatırımlarına devam edeceklerini kaydeden Kiler, Zonguldak ve Kütahya'nın ilk alışveriş merkezlerini de inşa edeceklerinin bilgisini verdi.

İstanbul Sapphire projesinin kendileri için bir prestij projesi olduğunu, İstanbul ve Türkiye için mimari tasarım ve sunduğu standartlar anlamında bir dönüm noktası olacağını vurgulayan Kiler, "Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyoruz. İstanbul Sapphire ülkemizin ilk çevre dostu gökdeleni olacak. 'Çift cam cephe' sistemi sayesinde enerjiden yüzde 25 oranında tasarruf sağlanacak. Dışarıdan gelen doğal havanın da kullanılması binada yaşayanlar için tamamen doğal bir ortam sunacak. Rezidanslarda tavan

yüksekliği dört metre olacak. Aslına baktığınızda hem çevreci bina inşa etmek hem bu lüksü sağlamak bize yüzde 20'den fazla ek maliyet getiriyor. Ancak Türkiye'nin prestiji olacak böylesi değerli bir proje için hiçbir maliyetten kaçınmadık" diye konuştu.

"YATAYI DİKEYE TAŞIDIK

Projenin yatırım maliyetinin 200 milyon dolar olduğunu kaydeden Nahit Kiler, İstanbul'a ve İstanbullular'a değer katacak, vazgeçilmez, klasik, sıra dışı mimarisi, merkezi konumu, sunduğu hizmetleri ile yeni bir yaşam alanı kurduklarını ifade etti. Kiler, "İstanbul Sapphire, huzur, görkem ve asaletin simgesi olacak. İstanbul'da yüksek katlı birçok gökdelen olacak ancak biz yıllar geçtikçe değerini artıracak, adından söz ettirecek, gerek mimarisi gerek koyduğu standartlarla farklı bir proje geliştirdik.

İstanbul'a kalıcı bir imza atmak için yola çıktık. Yıllardır insanlarımız bahçelerde yaşamak için şehrin dışına kilometrelerce uzaklara taşındılar. Yatayı dikeye taşıdık. Biz onlara şehrin merkezinde , kentin kalbinin attığı yerde bahçelerde yaşayabilecekleri, komşuluk ilişkilerinin tekrar gelişeceği sıra dışı bir yaşam olanağı sunuyoruz" dedi.

"200 METREDE CAMINIZI AÇIN"

Proje hakkında detaylı bilgi veren Biskon Yapı Satış ve Pazarlama Koordinatörü Ümit Türüdü Şen, İstanbul Sapphire'in 261 metre ve 64 kat yüksekliğe sahip olacağını ifade etti. Projede alışveriş merkezi ve rezidans olacağını ve ofis bulunmayacağının altını çizen Şen, 22 farklı tipte toplam 174 rezidansın olduğu İstanbul Sapphire'de 120 metrekareden bin 100 metrekareye kadar farklı alternatifler sunduklarını söyledi. Ofis katı olmamasıyla trafik sorununu en aza indirdiklerini belirten Şen, "Projede mimari

açıdan farklılığa ve insani unsurlara özen gösterdik. İçeride yemyeşil bir hayat başlayacak. Rezidansın her 3 katında bir gökyüzü bahçeli evler bulunuyor. İnşaatta ilk kez kaba inşaatla birlikte dış cephe inşaatına Aralık ayı içinde başlanacak. Bina birbirinden bağımsız iki cam cepheden oluşmakta; böylelikle iç mekanlar, dışta oluşturulan ikinci cam cephe ile olumsuz meteorolojik koşullardan ve sesten korunuyor. 200 metrede camınızı açabilir, balkonunuza çıkabilir ve İstanbul'un muhteşem manzarasını

izleyebilirsiniz. 163 metrede Boğaz'a nazır golf pratik alanıyla da bir ilki gerçekleştirdik. Tamamen insana dokunan bir proje inşa ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Projenin hem yaşam alanı hem de yatırım değeri olarak büyük değer taşıdığını vurgulayan Ümit Türüdü Şen, lansman döneminde satış fiyatının metrekare bazında 6 bin dolar ile 11 bin dolar arasında değiştiğini belirtti.

İstanbul Sapphire projesinin mimarı Tabanlıoğlu Mimarlık ortakları Melkan Gürsel ve Murat Tabanlıoğlu, proje hakkında şu açıklamayı yaptı:

"Dünyada ve Türkiye'de yüksek binalar çoğunlukla bir çekirdek etrafında gelişen dairesel bir formdan oluşmakta, Sapphire'de ise bu genel yaklaşım tercih edilmedi; tasarım aşamasında kuzey ve güneyde yeralan iki çekirdeğin etrafında oluşan narin bir dikdörtgen form öngörüldü, statik değerlendirmeler neticesinde bunun olabilirliği tespit edildi. Bu form aynı zamanda boğaz ve tarihi yarımada yönünde geniş bir vista kazandırdı. Binanın dışarıdan okunabilmesini sağlayan şeffaf cephe, içeriden de dışarıya

bakıldığında renk filtresi olmadan berrak bir bakış kazandırdı. Alt katlarda yeralan alışveriş bölümünün üzerini kaplayan şeffaf çatı, cephe ile bütünleşerek devamlılığı sağladı. Ön ve arka cephelerde uygulanan cam kabuk, yalıtımlı bir ortam hazırlayarak ısıtma ve soğutma giderlerinin azaltılmasını ve ekolojik bir ortam sağlanmasını öneriyor. Kente bir meydan kazandırmak amacıyla bina geri çekildi, bu meydana doğru uzayan transparan konsol sayesinde alışveriş merkezine giriş yumuşatıldı. Alışveriş alanı

havaalanlarında olduğu gibi geniş tek bir mekan olarak algılanıyor. Konutlar, yan yana birbirinden farklı bloklYıllar geçtikçe değerinar olmak yerine, üst üste konumlandırılmış dört farklı zon olarak tasarlandı, yükselen her kat manzaradan daha fazla yaralanma imkanı kazandı."

(CHT-SN-SN-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title