Haberler

Kıbrıs'ta Savaş Alanına Paraşütle Atlayan İlk General Vefat Etti

Güncelleme:

Kıbrıs Barış Harekatı sırasında Kayseri Hava İndirme Tugay Komutanı iken savaş alanına paraşütle atlayan ilk general olan emekli tuğgeneral Sabri Evren İzmir'de öldü.

Kıbrıs Barış Harekatı sırasında Kayseri Hava İndirme Tugay Komutanı iken savaş alanına paraşütle atlayan ilk general olan emekli tuğgeneral 90 yaşındaki Sabri Evren, solunum yetmezliği nedeniyle İzmir'de vefat etti. Tuğgeneral Evren, düzenlenen askeri törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

İzmir'de yaşayan ve yaklaşık üç yıl önce felç geçirip yatağa bağımlı kalan emekli Tuğgeneral Sabri Evren, dört gün önce fenalaşınca, oğlu Ege Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Serdar Evren ile yakınları tarafından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Tuğgeneral Evren, dün solunum yetmezliğine bağlı olarak yaşamını yitirdi.

Kıbrıs Barış Harekatı sırasında Kayseri Hava İndirme Tugay Komutanı olan emekli Tuğgeneral Evren için bugün Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene,Evren'in eşi Güler Evren, oğlu Serdar Evren, ailesi, yakınları, gaziler ve askeri erkan katıldı. Babasının büyük bir komutan olduğunu belirten Prof. Dr. Serdar Evren şunları söyledi:

"Babam 1974 yılında Kıbrıs Harekatı'na katıldı. Kendisi o dönem Kayseri Hava İndirme Tugay Komutanı'ydı. Babam, askerlerini, personelini ve orduyu çok severdi. Kıbrıs Barış Harekatı sırasında, askerlerine öncülük edip paraşütle adaya atladı. Ülkemizde, savaş alanına paraşütle atlayan ilk generaldir babam. Zaten ondan sonra da böyle bir şey yaşanmadı. Bu da bize askerleriyle birlikteliğini gösterir. Bir savaş alanına paraşütle atlamak kolay bir şey değil. Ben o dönem lisedeydim, 20 Temmuz 1974'te, hiç unutmuyorum onların C-130 uçaklarla sabaha karşı silüet halinde askerlerin arkalarında teçhizatlarıyla atladığını görmek, o atmosfer çok korkunç bi atmosfer, onlarla birlikte uçağa bindi ve 'İlk ben atlayacağım, arkamdan 5 bin askerim atlayacak' dedi. Beni öperek geride bıraktı, 'Döneceğim hiç merak etme' dedi. Ben o zaman babama, askerleriyle birlikte olmasından dolayı çok büyük saygı duymuştum. Askerlerini hiçbir zaman yalnız bırakmak istemedi, çok güçlü bir komutandı. Daha önce felç geçirmişti ve üç yıldır yatalak hastaydı, son dönemlerinde bayağı kötüleşti ve solunum yetmezliğinden kaybettik."

Öğle vakti  kılınan cenaze namazının ardından, askerlerin omuzlarında taşınan emekli Tuğgeneral Evren'in tabutu, top arabasına konuldu. Evren, askeri törenin ardından Soğukkuyu Mezarlığı'ndaki aile kabristanında gözyaşları arasında toprağa vearildi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ege Üniversitesi Kayseri Kıbrıs İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title