Haberler

Kemer'de Korsan Taşımacılık Eylemi

Antalya’nın Kemer ilçesinde bulunan taksici esnafları otel içinde bulunan araç kiralama firmalarının taksi durağı gibi hareket ederek haksız rekabet yaptıklarını ileri sürerek eylem yaptı.

Antalya'nın Kemer ilçesinde bulunan taksici esnafları otel içinde bulunan araç kiralama firmalarının taksi durağı gibi hareket ederek haksız rekabet yaptıklarını ileri sürerek eylem yaptı.

Kemer'deki taksiciler, otel içinde bulunan oto kiralamacıların korsan taksicilik yaptıklarını belirterek eylem yaptı. Kemer'deki 8 taksi durağına bağlı 200'e yakın taksici, Kiriş Mahallesinde toplanarak araçlarına "Korsan taşımacılığa Hayır", "Küçük araçlara D2 belgesi verildi taksicilik öldü, D2 belgesi ile rehbersiz yolcu taşımacılığı yapılamaz. Taksi rengi sarıdır. Herkes kendi işini yapsın. Rent a car, araç kiraya versin taksicilik yapmasın. Ret a car havalimanı transferi yapamaz. Özel araçlar taşımacılık yapamaz. Pazarlara ve alışveriş merkezlerine yolcu taşıyamaz" gibi sloganların bulunduğu çıkartmalar yapıştırdı.

Kiriş Mahallesi Sahil Caddesi boyunca konvoy halinde kornalarını çalarak ilerleyen taksiciler, daha sonra Kemer Merkezindeki Atatürk Bulvarı'ndaki ralli servis alanında toplandı.

TAKSİCİ ESNAFININ SİFTAH YAPMADIĞI GÜNLER OLDU

Taksici eylemi hakkında açıklama yapan Kemer Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa Tıraş, otel içinde bulunan Rent a Car firmalarının transfer yapmalarının doğru olmadığını belirterek, taksici esnafının siftah yapamadığı günler olduğunu söyledi.

Taksici üyelerinin kendilerine başvurmaları üzerine yetkili makamlara bizzat giderek dilekçe verdiklerini anlatan Mustafa Tıraş, "Ulaştırma Bölge Müdürlüğü'ne, UKM'ye, Kaymakamlığa, Jandarmaya, Emniyet müdürlüğüne her tarafa birebir giderek şikayetlerimizi bildirdik. Ama yeterli mi? Yeterli değil. Bu bakanlık nezdinde olduğu için Turizm Bakanımız, Ulaştırma Bakanımız sesimizi duysun istiyoruz" dedi.

Birçok otelcinin taksicilerle diyaloglarının iyi olduğunu ve buralarda sorun çıkmadığını belirten Tıraş, bazı otellerde ise turist otel içinden taksi çağırdığı zaman rent a car aracına bineceksiniz diye ısrar ettiklerini savundu. Yol denetimlerinin kısıtlı yapılmasının da çözüm olmadığını söyleyen Mustafa Tıraş, "10-15 gün sürekli denetim yapıldığı zaman kısmen de olsa çare olacaktır" diye konuştu.

Turizm sezonunun iyi gitmemesinin de sorunun ortaya çıkmasına neden olduğunu belirten Tıraş, normal plakalı bir araçla havaalanına 3-4 sefer yapıldığı halde taksicinin bir sefer bile yapamadığından yakındı.

Otellerdeki rent a car bürolarındaki "Havaalanı'na transfer yapılır" yazılarının kaldırılması isteyen Tıraş, herkesin bir başkasının işine saygılı olmasını istedi.

Eylemci taksiciler olaysız dağıldı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Tıraş Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title