Haberler

Kbü'de "4. Arkeoloji Günleri"

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Arkeoloji Bölümü tarafından "4. Arkeoloji Günleri" düzenlendi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Arkeoloji Bölümü tarafından "4. Arkeoloji Günleri" düzenlendi.

Hamit Çepni Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuşan KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, KBÜ'nün emin adımlarla yoluna devam ettiğini söyledi.

Üniversitenin kurulduğu zaman kampüs alanında sadece bir ağaç olduğunu ifade eden Yaşar, "Şu an belki de 200 bin civarında 160 çeşit ağacımız var. Üniversitemiz ilk kurulduğunda 3 bin 500 öğrencimiz vardı. Şu an 50 bini aşkın öğrencimiz var. 60 akademisyenimiz vardı, şu an bu sayı 2 bine yaklaştı. Biz tüm bunların dışında uluslararası bir üniversite olma yolunda ilerliyoruz. Şu anda bizim 50'den fazla ülkeden 4 bin uluslararası öğrencimiz mevcut. Bu sayı artmaya da devam edecek." diye konuştu.

KBÜ Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Bingöl de üniversitelerdeki arkeoloji bölümlerinin, yaptıkları çalışmalar ve ortaya koydukları eserlerle en fazla dikkat çeken bölümlerden biri olduğunu belirtti.

Arkeoloji bölümlerinin medyaya yansıyan olumlu veya olumsuz yönleriyle üniversitelerin tanıtımında büyük pay sahibi olduğunu vurgulayan Bingöl, "Onun için bu bölümü büyütmek aynı zamanda arkeolojinin dışında üniversiteye de fayda sağlar. Memleketin kültür varlıklarına sahip çıkmak zorundayız. Bunu yapmaya çalışacağız ve bunu yaparken de bu meslek alanlarını ve bu mesleği yapanları en iyi şekilde eğiteceğiz. Bunun için de kazılar büyük önem taşıyor." dedi.

Konuşmaların ardından Dr. Öğr. Üyesi Ömür Dünya Çakmaklı, "Labraunda Kutsal Alanı Su Kompleksi Kazıları Cam Buluntuları", Dr. Öğr. Üyesi Ersin Çelikbaş, "Hadrianoupolis Kazıları 2017 Çalışmaları", Dr. Öğr. Üyesi Mevlüt Eliüşük, "Hasankeyf Kazıları 2017 Yılı Çalışmaları" hakkında sunum yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Yaşar Hamit Çepni Karabük Bingöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title