Haberler

Kbt'den Üç Yeni Oyun

Geçtiğimiz sezon yaklaşık 60 bin sanatseverin izlediği 5 ayrı oyunu sahneleyen Kepez Belediyesi Tiyatrosu (KBT), 2013-2014 dönemine de iddialı hazırlanıyor.

Geçtiğimiz sezon yaklaşık 60 bin sanatseverin izlediği 5 ayrı oyunu sahneleyen Kepez Belediyesi Tiyatrosu (KBT), 2013-2014 dönemine de iddialı hazırlanıyor.

Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nin (EBKM) hizmete girmesiyle profesyonel bir çalışma ortamına kavuşan KBT, yeni sezonda 5 oyunla seyirci karşısına çıkacak. Abdullah Sürekli'nin Genel Sanat Yönetmenliği'ni yaptığı KBT, yeni sezonda 3 yeni oyun sahneleyecek.

KBT'nin açtığı kurslarda yetişen oyuncular ile deneyimli oyuncuların harmanlandığı kadro, bu sezon; Kendi Gök Kubbemiz, Bekçi Murtaza ve Deli Dumrul adlı oyunları seyirci ile buluşturacak. Geçtiğimiz yıl büyük ilgi gören Aspendos Güzeli ve Nasrettin Hoca Barışa Maya oyunları yeni sezonda sahnede olacak. KBT, Kendi Gök Kubbemiz ve Bekçi Murtaza oyunlarının provalarına EBKM'de başladı. Oyunlar, sezonun açılacağı Ekim ayından itibaren sahnelenmeye başlanacak. Geçtiğimiz sezon 5 ayrı oyunu 121 kez sahneleyen ve 60 bin seyirciye ulaşan KBT, 2013-2014 döneminde ise 5 ayrı oyunu 95 kez sahneleyerek, 60 bine yakın seyirciye izlettirmeyi amaçlıyor.

Sönmez Atasoy'un yazdığı "Kendi Gök Kubbemiz" Yahya Kemal Beyatlı'lıyı konu alan tek kişilik bir oyun. Abdullah Sürekli'nin oynadığı ve yönettiği "Kendi Gök Kubbemiz" Yahya Kemal Beyatlı'nın hayatı ve şiirleriyle örülü bir dönem öyküsü olarak dikkat çekerke, Bekçi Murtaza ise Orhan Kemal'in kaleme aldığı, komedi türündeki bir başyapıt olarak sahnelenecek. KBT, Türk mitolojisinin en önemli kahramanlardan biri olan Deli Dumrul'un hikayelerinden oluşan bir oyunu da çocuklarla buluşturacak. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kendi Gök Kubbemiz Kepez Belediyesi Orhan Kemal Deli Dumrul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title