Haberler

Kazada Ölen Minik Zeynep'in Sırası Boş Kaldı

Samsun’da okul dönüşü yolun karşısına geçerken otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden, Türkiye Organ Nakli Vakfı Başkanı Dr. Eyüp Kahveci’nin yeğeni 11 yaşındaki Zeynep Nazlı Kahveci, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Samsun'da okul dönüşü yolun karşısına geçerken otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden, Türkiye Organ Nakli Vakfı Başkanı Dr. Eyüp Kahveci'nin yeğeni 11 yaşındaki Zeynep Nazlı Kahveci, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Okuldaki sırası boş kalan 6-L sınıfı öğrencisi Zeynep'in sınıf arkadaşları "Seni asla unutmayacağız" şeklinde notlar yazarak sırasına bıraktı.

Samsun-Ordu karayolu Tekkeköy ilçesi Kirazlık mevkisi Kerimbey Köprüsü'nde dün meydana gelen kazada Zeynep Nazlı Kahveci hayatını kaybetti. 6'ncı sınıf öğrencisi Zeynep Nazlı Kahveci, dört çocuk sahibi Emel ve Arif Kahveci çiftinin en büyük çocuğu. İlkadım Osmangazi İmam Hatip Ortaokulunda okuyan Zeynep Nazlı, dolmuşla eve dönerken Samsun-Ordu karayolu üzerinde dolmuştan indi. Tam evinin karşısında dolmuştan inen Zeynep Nazlı, otoyoldan karşıya geçmeye çalışırken bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan minik öğrenci doktorların bütün müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

Balcı: "Bu yolda benim en az 10 tane yakınım öldü"

Yolda üst geçitlerin yetersiz olduğunu belirten Zeynep Nazlı'nın kuzeni Abdullah Balcı, "Bu yolda benim en az 10 yakınım öldü. Burada bir üst geçit yok. Geçitlerin arası aşağı yukarı on kilometre. Küçücük bir genç kız çocuğu daha gitti. Belki okuyacaktı doktor, avukat, devletimize, milletimize faydalı bir insan olacaktı. Yeğenimiz, canımızdı" dedi.

Kahveci: "Başka canlar yanmasın"

Türkiye Organ Nakli Vakfı Başkanı ve Zeynep Nazlı'nın amcası Dr. Eyüp Kahveci, "Bizim için yakıcı bir kaza. Trafik kazaları Türkiye'de büyük bir sorun. Bizim kızımız da trafik kazasına hayatını kaybetti. Bu bölgede henüz bir servis aracı ayarlaması yapılamadığı için toplu taşımayla geldi. Annesi her zaman yolun karşısından alıyordu ama dün erken gelmiş herhalde 'kendim geçeceğim' diye düşünmüş. Yüksek hızla gelen bir araç çarptı. Maalesef burada üst geçit yok. Yollar inşaat halinde. Maalesef kaybettik Zeynebimizi. Yollar yapıyoruz, köprüler yapıyoruz, binalar yapıyoruz ama insan faktörünü en önemli yere yerleştirmemiz gerekiyor. Yerleştirmedikçe bir anlamı olmuyor. Bu tür kayıplar ne ilk ne de son. Dolayısıyla insan sağlığı her şeyin önünde gelmesi gerekiyor. Burada önlem alınmazsa başka canlar da yanacak. O yüzden yöneticilerin yapılacak yatırımlarda insan sağlığını ön planda tutması gerekiyor. Başka canlar yanmasın" diye konuştu.

Zeynep Nazlı Kahveci'nin evinde ve okulunda hüzünlü bir hava hakimdi. Zeynep'in ölümüne oldukça üzülen sınıf arkadaşları Zeynep'in sırasına "Seni unutmayacağız", "O şimdi bir melek" şeklinde notlar yazdılar. Sınıf kapısına ise "Mekanın cennet olsun kardeşim, hakkımız helaldir" notu yazıldı.

Minik Zeynep'in cenazesi bugün öğle namazını müteakip Tekkeköy İstiklal Mahallesi Gülistan Kız Kuran Kursu Sümeyye Hatun Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Kıranköy Mezarlığı'na defnedildi. Cenaze namazında yakınları güçlükle ayakta durabildi.

Cenaze namazına AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, ailesi ve vatandaşlar katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Türkiye Samsun Eyüp 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title