Haberler

Kayseri'deki Patlamaya Yayın Yasağı Getirildi

Güncelleme:

Kayseri'deki patlamaya yayın yasağı getirildi. Kayseri patlama ile ilgili bilmeniz gerekenler haberimizde. Kayseri patlama ile ilgili her şey haberler.com'da.

Kayseri'deki patlamaya yayın yasağı getirildi. Kayseri patlama ile ilgili bilmeniz gerekenler haberimizde. RTÜK, Başbakanlık tarafından Kayseri'de meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın kısıtlaması getirildiğini bildirdi. Kayseri Erciyes Üniversitesi önünde çarşı iznine çıkan askerlerin olduğu halk otobüsünün yanına yanaşan bombalı araç infilak etti. CHP'li vekil, şehit ve yaralıların olduğunu aktardı. Kayseri'de Erciyes Üniversitesi kampüsünde bugün saat 08.45'de bir halk otobüsünde patlama meydana geldi. Patlamada yaralıların bulunduğu bildirilirken, olay yerine ambulanslar sevk edildi. Kayseri'deki saldırının da bu hüküm çerçevesinde olduğunun değerlendirildiği ifade edilen açıklamada, olayla ilgili Başbakanlığın yazısıyla geçici yayın yasağı getirilmesinin uygun görüldüğü kaydedildi. Açıklamada, yasağın içeriğine ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:

"Yayın yasağı medya hizmet sağlayıcıları anılan patlamaya ilişkin olarak yapılacak yayınlarda 6112 sayılı Kanun'da ve diğer kanunlarda sayılan yayın ilkelerine uyulması, toplumda korku, panik ve kargaşa oluşturabilecek, terör örgütlerinin amaçlarına hizmet edebilecek yayınlardan kaçınılması ve bu çerçevede, yayın yasağı patlamaya ilişkin, patlama anı, patlama sonrası olay yeri, kamu görevlilerinin olay yerinde yürüttükleri çalışmalar, varsa patlama sonucu yaralanan veya hayatını kaybeden kişilere ait görüntü, görsel öge ve benzeri unsurlara ve bunlarla ilgili abartılı anlatımlara, olayın aydınlatılması, şüphelilerin yakalanması ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmemesi için resmi makamlarca yapılan açıklamalar dışında olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilere, bu kişilerin bulundukları yerlere, kullandıkları araçlar ve benzeri diğer hususlara, yayınlarda kesinlikle yer verilmemesini içermektedir."

"HALK OTOBÜSÜNÜN YANINA YANAŞAN ARAÇ İNFİLAK ETTİ"

NTV canlı yayınına bağlanan İHA muhabiri Cem Atakan, "Görgü tanıkları Erciyes Üniversitesi'nin hemen önünde özel halk otobüsünün yanında bir aracın infilak ettiğini söyledi" dedi.

DHA MUHABİRİ: OTOBÜSTE ÇARŞI İZNİNE GİDEN ASKERLER VARDI, BOMBALI ARAÇLA DÜZENLENDİ

CNN Türk canlı yayınına bağlanan DHA Kayseri muhabiri Oktay Ensari, halk otobüsünde çarşı iznine çıkan askerlerin olduğunu, patlamanın da bu araca yaklaşan sivil bir aracın patlatılmasıyla meydana geldiğini ileri sürdü.

CHP'Lİ VEKİL: KAYSERİ EMNİYET MÜDÜRÜ 'BOMBALI ARAÇ SALDIRISI' DEDİ, ŞEHİT VE YARALILAR VAR

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, "Kayseri Emniyet Müdürü 'bombalı araç saldırısı' dedi. Şehit ve yaralılar olduğunu aktardı" diyerek yaptığı görüşmenin ayrıntılarını anlattı.

"YOL ÜZERİNDE KOMANDO TUGAYI KIŞLASI VAR"

Ensari, patlamanın, bir terör patlaması gibi göründüğünü belirtti. Ensari "Palas Caddesi, şehir merkezine 5-6 kilometre uzaklıkta. Orası yoğun bir yer değil. Okullar da tatil. Hafta içi yoğun olan bir yol. Aynı yol üzerinde komando tugayı kışlası var. Planlanmış bir olay gibi görünüyor. Sabah 08:45 sıralarında oldu" dedi.

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATTI

Görgü tanıkları ise "Önce bir trafik kazası zannettik ancak daha sonra otobüsün patlamayla savrulduğunu gördük" diyerek olay anını anlattı.


ŞEHİT VE YARALIMIZ VAR

Kayseri'de çarşı iznine çıkan askerleri hedef alan bombalı saldırı sonrası ilk resmi açıklama Kayseri Valisi Süleyman Kamçı'dan geldi. Kamçı, "Malesef şehit ve yaralılarımız var" dedi. Bombalı araçla gerçekleştirildiği belirtilen ve çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan otobüsün hedef olduğu saldırıyla ilgili ilk resmi açıklama geldi. Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, otobüsün yanında bombalı araç patlatıldığını belirterek "Malesef şehit ve yaralılarımız var" dedi.





Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kayseri Güncel Haberler

title