Haberler

Kayseri'de Turizm Haftası Etkinlikleri Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Kayseri’de 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinliklerinin açılışı, renkli görüntülere sahne oldu.

Kayseri'de 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinliklerinin açılışı, renkli görüntülere sahne oldu.

Hunat Hatun Medresesi'nde düzenlenen tören öncesinde, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mehmet Takımı marşlarını okurken, öğrencilerde 'turiste saygı varsa, turizmde kaygı yok' pankartları ile vatandaşlara turistlere saygı duyulması için mesaj verdi. Törene, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Erciyes Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Fatih Özköse, Kayseri Turizm İşletmecileri Derneği (KAYTİD) Başkanı Enver Sungur, ERÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, davetliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, "Bilindiği gibi büyük ülkelerin turizm girdisinden pay almak için sürekli bir çalışma içerisindeler. Çünkü turizm sektörü her şeyden önce bir ekonomik sektördür. Bakanlığımız turizmden daha fazla pay almak için ülkede çalışmalarını sürdürmektedir. İlimizde turizm gün geçtikçe önem kazanmaktadır. Sayın valimizin himayelerinde ilimizde turizmden daha fazla pay alabilmek için çalışmalar yapılmaktadır" dedi.

"TANITIMIN EKSİK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Törende konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün de, "Kayseri'nin önemli eksiklerinden birinin de tanıtım olduğunu düşünüyorum. Her fırsatı tanıtım amacıyla değerlendirmekte bizim için önemli bir görevdir. Turizm sektörünün gelişmesi için tanıtımın yeri çok önemlidir. Geçtiğimiz yıldan itibaren ilimize değişik seyahat acentaları, turizm operatörleri ve ulusal ve uluslararası gazetecileri de çağırarak ilimizdeki tarihi eserlerin tanıtımını yaptırdık ve bunların yansıması da son derece olumlu oldu. İlimize gelen gazeteciler yazılarında ilimizin tanıtımına yer verdiler. Uluslararası basın camiasında da Kayseri'nin önemi vurgulanmaya başladı" ifadelerini kullandı.

Tören, ERÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa tarafından turizm hakkında verdiği konferans ile devam etti. Düzenlenen tören resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesi ile sona erdi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Turizm Haftası Hunat Hatun Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title