Haberler

Kaynak Sektörünün Duayeni Gedik, Toprağa Verildi

Gedik Kaynak, Gedik Döküm ve Gedik Yatırım'dan oluşan grup şirketi Gedik Holding ve Gedik Üniversitesi'nin kurucusu, duayen sanayici Halil Kaya Gedik, İstanbul'da toprağa verildi.79 yaşında vefat eden, Türkiye'nin ilk kaynak mühendislerinden...

Gedik Kaynak, Gedik Döküm ve Gedik Yatırım'dan oluşan grup şirketi Gedik Holding ve Gedik Üniversitesi'nin kurucusu, duayen sanayici Halil Kaya Gedik, İstanbul'da toprağa verildi.

79 yaşında vefat eden, Türkiye'nin ilk kaynak mühendislerinden Gedik için Üsküdar'daki Şakirin Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze namazı öncesi Gedik'in eşi Vala, kızı Hülya ve oğlu Hakkı Gedik, cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

Gedik'in cenaze törenine, ailesi ve yakınlarının yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, Gedik Holding çalışanları, iş adamları ve vatandaşlar katıldı.

Cenaze namazında Gedik'in kızı Hülya Gedik ve yakınlarından bazı kadınlar ön sırada saf tuttu.

Gedik'in cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet'teki aile kabristanına defnedildi.

Türkiye'de kaynak sektörünün gelişmesi, bu alanda yurt dışına bağımlılığın ortadan kalkması için meslek hayatı boyunca büyük katkılar sağlayan Halil Kaya Gedik, eğitim alanında gerçekleştirdiği projeler nedeniyle de 2007'de TBMM'den Üstün Hizmet Madalyası almaya hak kazanmıştı.

Gedik, aynı zamanda Türkiye'nin ilk yerli arabası "Devrim Arabaları Projesi"nde görev almıştı.

Muhabir: Metin Tokgöz

Yayıncı: Erdal Turanlı - İSTANBUL

Kaynak: AA / Ekonomi

Hülya Gedik Halil Kaya İstanbul Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title