Haberler

Kaymakam Sarı, Beden Eğitimi Öğretmenleriyle Bir Araya Geldi

Van merkez Tuşba İlçe Kaymakamı Musa Sarı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, ilçe beden eğitimi öğretmenleri ile bir araya gelerek yetenekli öğrencilerin tespiti ve okullardaki spor sorunları konulu toplantı düzenlendi.

Van merkez Tuşba İlçe Kaymakamı Musa Sarı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, ilçe beden eğitimi öğretmenleri ile bir araya gelerek yetenekli öğrencilerin tespiti ve okullardaki spor sorunları konulu toplantı düzenlendi.

Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Koç İlkokulu ve Ortaokulu toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Tuşba İlçe Kaymakamı Musa Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Tuşba Halk Eğitim Müdürü Abdulkadir Sancaklı, Koç İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Ebubekir Yetkin, Tuşba Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Spor Kulübü Başkanı Murat Gencer ve Beden Eğitimi öğretmenleri katıldı. Düzenlenen toplantının açılışında Tuşba Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Spor Kulübü Başkanı Murat Gencer'in (SYDV) Spor Kulübünün tanıtım slayt gösterisinin ardından açılış konuşmasını yapan İlçe Kaymakamı Musa Sarı, "Eğitim alanında çeşitli projelerimiz var. İlki öğrencilerimizin akademik başarısını arttırmak için spora yetenekli öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkarmak ve bu alanda çocuklarımızın değerlendirmesini sağlayalım ya da ileriye dönük daha iyi şartlarda daha üst seviyelere çıkmalarını istiyoruz. Kulübümüz geçen sene faaliyetinde hemen her branşta derecelerimiz var. İl birinciliği, bölge birinciliği ve Türkiye birinciliğimiz var. Yani bir şeylerin olduğunu görmek bizleri sevindiriyor. Geçen sene yine siz beden eğitimi öğretmenlerimizle bir araya gelerek toplantı düzenledik ve sizlere her türlü desteği vereceğimizi söylemiştik ve verdik de. Buradaki amacımız ve sizlerden isteğimiz yetenekli öğrencileri tespit ederek bizlere bildirmenizdir" dedi.

İllaki Tuşba ilçe sınırları içerisinde bağlı kalınmasını isteyen kaymakam Sarı, Van'ımızın çocuğudur, ya da İpekyolu sınırları içerisinde okuyordur önemli değil yeter ki sizler çocuklarımızın yeteneklerini tespit edip bir yerlere gönderebilmektir. Okullarda kurmuş olduğunuz futbol takımı olsun, hentbol takımı olsun, basketbol takımı olsun hangi branşta olursa olsun sadece o okulun takımı değil en yetenekli çocuklarımızı birleştirdiğimiz ve her okuldan aldığımız bir kulüp takımı. Bizim sizlerden bu sene beklentimiz budur. Bu konuda sizlerin duyarlı olmasını ve sene başında geciktirmeden ilgi ve alakanızı bekliyoruz ve bizlerde bütün imkanlarımızı sizler için seferber etmeye çalışıyoruz. Biz kulüp olarak dışarıdan gelen kulüplerimize bile destek vermeye çalışıyoruz. Ama bizim isteğimiz öğrencilerimizin lisanslarının bizim kulübümüzde olması ve bizim kulübümüz adına müsabakalara katılmasıdır. Diğer kulüplerin bilindiği üzere bütçeleri kısıtlı ve öğrencileri için fazla bir şey yapamıyorlar. Bizim kulübümüzde olsa o öğrencilerimizi gidebilecekleri yere kadar götürme imkanımız var. Bizim için öncelik öğrencimizin başarısıdır. Neden derece yapan öğrencimizin lisansı başka kulüpte iken başarısı bizim sayemizde gelmiş ise bizim kulübümüzün ismi geçmesin. Çocuğumuzun iyi bir yere gitmesi daha iyi olmazmı? Beklentimiz bu ve bunları ifade etmek istedim. Kaymakamlık olarak sizler beden eğitimi öğretmeni olarak yetenekli öğrencilerimizi tespit ederek bizlere bildirmenizdir" şeklinde konuştu.

Kaymakam Sarı'nın açılış konuşmasının ardından, okul sporlarına ve okullarda sportif manada faaliyet gösteren öğrencilere destek veren Kaymakam Sarı'ya teşekkür eden Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani ise, "Kaymakamımız sayın Musa Sarı beyefendi görevine atandığından bu yana okullarımıza önem vererek öğrencilerimizin başarılı olmalarında katkılar sağlayarak maddi ve manevi olarak hep yanımızda oldu. Sayın Kaymakamımızın bu konudaki duyarlılığı ilçemizde göreve başlamasıyla birlikte sinerjisi bizlere de yansımış oldu. Kaymakamlığımıza bağlı kulübümüzün başarıları gözle görülmektedir. İlçeler arası, bölgesel ve Türkiye geneli birçok başarılarımız var. Biz tam olarak istiyoruz ki Kaymakamlığımıza bağlı kulübümüze öğrencilerimizi kayıt edelim ki bir destekçileri ve hamileri olur ve böylece bir başarı elde etmiş olurlar. Sizlerin branşı sanmayın ki ikinci plandadır. Bizim için öğrencilerimizin zeka gelişimi açısından spor branşı birinci sıradadır. Okullarımızda uygulanan koçluk sistemi sayesinde öğretmenlerimiz öğrencileri yakından takip ederek hangi branşlarda yetenekli olduklarını öğrenebiliyor. Sizler başarılı oldukça bizle mutlu oluruz ve bu bağlamda tekrardan sayın kaymakamımıza bizlere vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ederim" dedi.

Düzenlenen toplantı beden eğitimi öğretmenlerinin sorun ve sıkıntıları dinlendikten sonra program son buldu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Musa Sarı Türkiye Tuşba Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title