Haberler

Kayıp Askerin Babası Şeref Coşkun Açıklaması

sonra yapılan yoklamada ismi okunmayan Mücahit Coşkun'un babası Şeref Coşkun, olayda ihmal olması halinde haklarını helal etmeyeceklerini söyledi.

Afyonkarahisar'da, 25 askerin şehit olduğu patlamadan

sonra yapılan yoklamada ismi okunmayan Mücahit Coşkun'un babası Şeref Coşkun, olayda ihmal olması halinde haklarını helal etmeyeceklerini söyledi.

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, beraberinde Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Yalçın Enç,

askeri erkan, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu ile birlikte Afyonkarahisar'daki 25 askerin şehit olduğu patlamada yoklama da ismi okunmayan Mücahit Coşkun'un Alaplı'nın Çatak köyünde yaşayan ailesini ziyaret etti.

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, ziyarette yaptığı konuşmada Afyonkarahisarda

yaşanan patlamada 25 askerin şehit olduğunu, Mücahit Coşkun'un da aynı birlikte görev yaptığını ve yapılan yoklamalarda kayıp olan asker olarak adının geçtiğini söyledi.

Kan ve DNA testlerinin ve araştırmaların devam ettiği için resmi açıklama yapmanın mümkün olmadığını belirten Malğaç, şöyle konuştu: "Afyonkarahisar'da yaşanan patlamada 25 askerimiz şehit oldu. Alaplı asker kardeşimiz Mücahit Coşkun'un da aynı birlikte görev yaptığını öğrendik. Kendisi yoklamada kayıp olarak belirtilen askerlerden biridir. Kan testleri, DNA testleri ve araştırmalar yapıldığı için resmi bir açıklama yapmamız söz konusu değil, sonuçlanınca açıklama yapabiliriz. Ama aldığımız bilgiler askerimizin yoklamada kayıp askerlerden olduğu, Allah'tan umut kesilmez, ancak millet olarak başımız sağolsun, askerimiz şehit olduysa başımız sağolsun,

yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Acı hepimizin acısı, muhtarımız, Mücahit Coşkun'un kardeşleri ile birlikte orada. Bizde haber bekliyoruz. Ankara'ya giden iki kardeş ve amca oğlundan alınan kan örneklerinin DNA testi için yeterli olmaması nedeniyle sağlık ekiplerimiz

anne ve babasından

kan örneği alarak gerekli yerlere ulaştıracaklar. Bizde şehidimizse şehidimizin cenazesini almayı, sağ ise sağ olduğu haberini almayı bekliyoruz. Bizde bir an önce sonucu öğrenmek istiyoruz. Ama metanet lazım"

Mücahit Coşkun'u babası Şeref Coşkun da, patlamada kasıt ve ihmal varsa haklarını helal etmeyeceklerini belirterek," Patlama da kasıt ve ihmal varsa, kesinlikle hakkımızı helal etmiyoruz. Bu olayın takip edilmesini, ihmal ve kasıt olmadığının araştırılmasını istiyoruz" dedi.

Oğlunun eşi ile patlamadan bir gün önce görüştüğünü belirten baba Coşkun, sözlerini şöyle sürdürdü: "İki günlük dağıtım izni varmış, dağıtım izni için buradan geçerken bir uğrayayım demiş, bir gün kaldı ertesi gün gitti. Cuma günü geldi, pazar akşamı gitti. En son eşiyle patlama olmadan bir gün önce görüşmüş, depoya gideceğim demiş, ondan sonra kendisinden bir haber alamadık. Şu an iki oğlum Afyonkarahisar'a gitti. Oradan annesi ve babasından kesin sonuç alınabilmesi için kan örneği alınması gerekiyor demişler. Bizde kan vermek için bekliyoruz. Sağlık ekipleri gelerek bizden kan örneği alacaklar"

Mücahit Coşkun'un abisi Yahya Coşkun da "Daha önce eşine söylemiş, göreve başladığımızdan bu yana depoda istif düzenleme yapıyoruz diye. Kendisi ile salı günü akşamı görüştük. İhmal var mı yok mu bunu ben bilemem onu görevliler biliyor. Babam zaten ihmal varsa hakkını helal etmeyeceğini söyledi. Aynı şeyi bende söylüyorum. Orada görev yapan bir askerin o saatlerde bir

çalışmanın olmaması gerektiğini söylüyor.

Kardeşim üniversite mezunu, ben lise mezunuyum, ilkokul mezunu olan bir insanın bile o saatte depoda istif ve düzenlemenin olmayacağını bilmesi gerekiyor" dedi.

Askerden önce Maden Mühendisi olarak özel bir kömür ocağında çalışan kayıp asker Mücahit Coşkun'un

iki yıl önce Elif Coşkun ile evlendiği, Ayşe Evra isminde 10 aylık kız babası olduğu, askerlik tecilinin bitmesi nedeniyle ağustos ayında askere gittiği öğrenildi.

Öte yandan kayıp asker Mücahit Coşkun'un askeri birliğine teslim olmadan önce çektiği

mesajında ' Selamunaleyküm, Afyonkarahisar'a indim birazdan birliğime teslim olacağım. Allah'a emanet olun, dua edin" dediği belirtildi.

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, beraberinde Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Yalçın Enç,

askeri erkan, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu ile birlikte şehit haberi gelmesi halinde askeri törenin ve şehidin mezarının yapılacağı alanda incelemelerde bulundu. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mücahit Coşkun Yahya Coşkun Alaplı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title