Haberler

Londra'daki Cami Saldırısında, Kamyonetli Saldırgana İlk Müdahaleyi Katar Elçiliğinde Çalışan Görevli Yapmış

Güncelleme:

Londra'da 1 kişinin ölümüne 10 kişinin de yaralanmasına neden olan terör saldırısı esnasında, saldırgana ilk müdahaleyi, Katar elçiliğinde çalışan Saed adlı görevlinin yaptığı öğrenildi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da Finsbury Camisi yakınında Teravih sonrası gerçekleşen ve 1 kişinin ölümüne 10 kişinin de yaralanmasına neden olan terör saldırısında, kamyonetli saldırgana ilk müdahaleyi yapan kişinin, güvenlik nedeniyle soyadını vermek istemeyen, Katar elçiliğinde çalışan Saed adlı görevli olduğu ortaya çıktı.

ANİDEN ARACINDAN İNAN SALDIRGANI YERE DÜŞÜRDÜ

Saed, kaldırımda yürüyenlerin arasına "Tüm Müslümanları öldüreceğim" diye bağırarak kamyonetiyle dalan saldırgana ilk müdahaleyi yaparak etkisiz hale getirilmesine yardımcı oldu. Saldırgana müdahale ettiğinde başparmağından ısırıldığını söyleyen Saed, saldırganın arabasının aniden durmasıyla birlikte aracından inen saldırganı, arkadaşının yardımıyla yere düşürdü.

"LONDRA'DA GERÇEKLEŞEN TERÖR SALDIRILARINDAN MÜSLÜMANLARI SORUMLU TUTUYORDU"

Saldırganın, Müslümanları Londra'da gerçekleşen son üç terör saldırısından sorumlu tuttuğunu söyleyen Saed, saldırganı durdurmasaydı onun arabasıyla insanları ezmeye devam edeceğini düşündüğünü belirtti.

"İMAM İLE BİRLİKTE LİNÇ EDİLMEKTEN KORKTUK"

Finsbury Park Camisinin İmamı ile birlikte, durumun daha kötüye gitmemesi amacıyla, polis olay yerine gelene kadar linç edilmekten koruduklarını söyledi.

1 KİŞİ ÖLDÜ, 2'Sİ AĞIR 10 KİŞİ YARALANDI

Bugün sabah saatlerinde İngiltere'nin başkenti Londra'nın kuzeyindeki Finsbury Park Camisi yakınlarında, teravih namazından çıkan Müslümanların arasına giren bir minibüs nedeniyle, 1 kişi hayatını kaybetmiş, 2'si ağır 10 kişi de yaralanmıştı. Olaya şahit olan bir görgü tanığı, beyaz bir erkeğin, "Müslümanları öldüreceğim" diye bağırarak aracını yayaların üzerine sürdüğünü dile getirmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Londra Katar Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title