Haberler

Katar'daki Suriye Toplantısı

Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirilen ve Suriye muhalefetindeki yeni oluşumun belirleneceği toplantı sona erdi.

Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirilen ve Suriye muhalefetindeki yeni oluşumun belirleneceği toplantı sona erdi.

Suriye muhalefetinin çatı yapılanmasının adı Suriye Devrimi Muhalefet Güçleri Koalisyonu olarak belirlendi. Koalisyonun başkanlığına Şeyh Ahmed Muaz el-Hatib seçildi. Riyad Seyf ve Süheyr el-Etesi'nin başkan yardımcılıklarına seçildiği toplantıda, Mustafa es-Sabbağ ise koalisyonun genel sekreteri oldu. Koalisyon seçimlerinin Suriye tarihindeki ilk şeffaf seçim olduğu belirtiliyor. Seçim sonuçları heyetin en yaşlı üyesi Heysem el-Melih tarafından açıklandı.

-Şeyh Ahmed Muaz el-Hatib kimdir--

1960 Şam doğumlu Muaz el-Hatib, Şam'ın önde gelen alimlerinden Babası Muhammed Ebu'l-Ferac el-Hatib ve Abdulkadir el-Arnavut başta olmak üzere birçok alimden tefsir ve usul-ü fıkıh gibi dini ilimler tahsil etti.

Dünyanın her yerinden İslami ilimleri tahsil etmek üzere Şam'a gelen öğrencilere dersler veren el-Hatip, Batıda yaşayan Müslümanlar tarafından da tanınan ve takip edilen bir aydın.

Bir dönem Şam'daki Emevi Camisi'nde imamlık yapan el- Hatip, Nijerya, Bosna Hersek, İngiltere, ABD ve Hollanda gibi pek çok ülkede dini sempozyumlara katıldı.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar el-Esed'e karşı muhalafetin önemli simalarından biri haline gelen Muaz el-Hatib, 2011 ve 2012'de rejim tarafından birkaç kez tutuklanıp salıverildi. "Biz herkes için özgürlük talep ediyoruz" söylemlerini sıkça tekrar eden el-Hatip, konuşmalarında toplumsal adalet, çok partili sisteme geçiş ve mezhepçiliğin yanlış olduğuna vurgu yapıyordu.

Jeofizik mühendisliği de yapan evli ve 4 çocuk babası el-Hatip'in Ehli Beyt'ten olduğu iddia ediliyor.

Muhabir: Bülent Şahin Erdeğer - Feyza Gümüşlüoğlu / Ömer Erdem

Yayıncı: Erdem Gültekin - DOHA

Kaynak: AA / Güncel

Muaz el Hatib Suriye Katar Doha Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title