Haberler

Kartallı Kazım mezarı başında anıldı

Güncelleme:

Kartallı Kazım mezarı başında anıldı Kartal Belediyesi Kartallı Kazım olarak tanınan Kuva-yi Milliye Kahramanı İbrahim Göleber'i ölümünün 60. yılında mezarı başında törenle andı.

Kartallı Kazım mezarı başında anıldı

İSTANBUL - Kartal Belediyesi Kartallı Kazım olarak tanınan Kuva-yi Milliye Kahramanı İbrahim Göleber'i ölümünün 60. yılında mezarı başında törenle andı.

Kuva-yi Milliye Kahramanı Kartallı Kazım olarak tanınan İbrahim Göleber Kurtuluş Savaşı yıllarında Kartal, Pendik ve Gebze'de göstermiş olduğu üstün gayretleri ile istiklal madalyası ile şereflendirilmiş ancak Kuva-yi Milliyeci İbrahim Göleber İstiklal madalyasını 'ben görevimi yaptım' diyerek kabul etmemiş bir kahramandı. Ölümünün 60. yılında Kartal Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu anma programına merhum İbrahim Göleber'in akrabaları, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı İmam Aydın Kartal Atatürkçü Düşünce Derneği ve sivil toplum kuruluşları törende hazır bulundu. Yapılan konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim okunarak tüm şehit ve gazilerin ruhlarına armağan edildi.

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı İmam Aydın; "Bugün burada olmaktan dolayı çok gurur duyuyorum. Değerli Göleber Ailesi belediye başkan yardımcılarımız, Başkanımız Gökhan Yüksel'in İzmir deprem bölgesinde olması dolayısı ile törene katılamamıştır. Kartallı Kazım diyoruz, kendisi Kuva-yi Milliye'ye katılması Gebze'deki çalışmalarda olması kod isim kullanması İstanbul işgalinde görevler alması verilen madalyayı 'ben görevimi yaptım' diyerek kabul etmemesi ne kadar büyük bir nefer olduğunu gösteriyor. Kendisini rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu tür değerlerimizin korunması ve yaşatılmasını önemsiyoruz" dedi.

İbrahim Göleber'in akrabası Bülent Türkyılmaz; "Öncelikle Kartal Belediyesine çok teşekkür ediyorum. Bize bu günü sürekli bize yaşatıyorlar. Dedemiz kuva-yi Milliyeci bizde onunla guru duyuyoruz. Onu örnek almaya çalışıyoruz kendi hayatımızda değerli bir insan bu devlete her şeyini vermiş bir insan Kartal Belediyesine teşekkür ediyorum" dedi.

Kartallı Kazım'ın torunu İbrahim Göleber; "Buraya gelen ve dedem İbrahim Göleber'i kabri başında yalnız bırakmayan başta Kartal Belediyesi olmak üzere herkese teşekkür ediyorum Allah herkesten razı olsun. Dedem ve silah arkadaşları var olduğu için bu memleket ayakta hepsine Allahtan rahmet diliyorum Mustafa kemal ve silah arkadaşlarına bize bu cennet vatanı bıraktıkları için hepsinden Allah razı olsun diyorum. İzmir'de depremden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını bir an önce sarması için Allaha dua ediyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Kartal Belediyesi Kartal Aydın Gebze Yaşam Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 11-12 MAYIS | Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 11 MAYIS | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? 11 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 11 Mayıs Cumartesi ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Bugün hava yağmurlu mu? 11-12 Mayıs hava yağmurlu mu? Hafta sonu yağmur yağacak mı? Resmi Gazete bugün (11 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

title