Haberler

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Hastanesi Başhekimliği, korkutan koronavirüs test kuyruğunun nedenini açıkladı

Güncelleme:

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Hastanesi Başhekimliği'nden, sosyal medyada yer alan koronavirüs test kuyruğu iddialarına ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Testlerin dış kapıya yakın bir alanda yapıldığını ifade eden Başhekimlik, ayrıca havalimanından gelen ve aynı anda test yaptırmak isteyen 100 kişinin bahse konu yoğunluğu oluşturduğunu belirtti.

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Recep Demirhan, bugün sosyal medya ve bazı basın kuruluşlarında hastanelerindeki Kovid-19 test kuyruğuna ilişkin görüntü ve haberlerin yer almasıyla ilgili, öğle saatlerinde hastanede muayene olan hastalara ilave olarak havaalanından test talebiyle gelen yaklaşık 100 kişinin de aynı anda test için başvuru yapması neticesinde geçici bir yoğunluk yaşandığını ve sıra oluştuğunu belirterek, "Kısa sürede talebe cevap verilerek yoğunluk giderilmiş ve alınan numunelerin testleri çalışılarak sonuçları kendilerine iletilmiştir." açıklamasında bulundu.

"TESTLER DIŞ KAPIYA YAKIN ALANDA YAPILMAKTADIR"

Prof. Dr. Demirhan, yaptığı yazılı açıklamada, bugün sosyal medyada ve bazı basın kuruluşlarında hastanelerinde Kovid-19 test kuyruğu olduğuna ilişkin görüntü ve haberlerin yer aldığını hatırlattı. Hastanede Kovid-19 test numunelerinin, acil servis içinde ve iyi havalanma sağlaması amacıyla dış kapıya yakın konumda bulunan özel bir mekanda alındığını belirten Demirhan, şunları ifade etti:

"100 KİŞİ AYNI ANDA TEST YAPTIRMAK İSTEYİNCE BU GÖRÜNTÜ OLUŞTU"

"Bu alanda günlük 4 bin-5 bin arasında numune alınarak çalışılmakta ve ciddi bir sorun yaşanmamaktadır. Ancak bugün öğle saatlerinde, hastanemizde muayene olan hastalara ilave olarak havaalanından test talebiyle gelen yaklaşık 100 kişinin de aynı anda test için başvuru yapması neticesinde geçici bir yoğunluk yaşanmış ve sıra oluşmuştur. Kısa sürede talebe cevap verilerek yoğunluk giderilmiş ve alınan numunelerin testleri çalışılarak sonuçları kendilerine iletilmiştir."

Prof. Dr. Recep Demirhan, hastane personelinin hastaların ihtiyacına cevap verme konusunda özveriyle çalıştığının altını çizerek, hastanede bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da kesintisiz hizmet verilmeye devam edildiğini bildirdi.

Doğruluk Kontrolü
"Kartal Dr. Lütfi Kırdar Hastanesi'nin önünde koronavirüs testi yaptırmak isteyen kişilerin uzun kuyruklar oluşturduğu iddiası"
YANLIŞDOĞRU
BULGULAR

"Sosyal medya üzerinden paylaşılan fotoğrafla Kartal Dr. Lütfi Kırdar Hastanesi'nin önünde korona testi yaptırmak isteyen kişilerin kuyruk oluşturduğu iddia edildi. Açıklama yapan başhekimlik görüntüleri doğrularken, yoğunluğun havaalanından gelen 100 kişilik grup nedeniyle yaşandığını belirtti."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kartal DHA Haberler

500

Yorumlar (60)

Turka:

Tuzu kuru akıl yoksunları ''200 lira verip özel test yaptırın'' demişler. Kaç defa yada ailesinden kaç kişiye yaptırabilirler? Bu insanlar sadece günlük şüpheyle test yaptırmak isteyenler. Peki o gün değil de bir kaç gün yada hafta sonra tekrar şüphelendikleri bir durum olursa yada aileden bir kaç kişi de şüphe olursa sizin 200 TL cik dediğiniz rakamı kaç defa verebileceklerini zannediyorsunuz? Daha doğrusu sizin zannedebilecek kadar da olsa zeka kapasiteniz var mı acaba?

193
4
yanıtYanıtla
Azim:

Sokağa çıkma yasağı gelmeli, yoksa bu hastalığın yayılma hızı dusurulemez

176
1
yanıtYanıtla
FATMA:

BAĞCILAR DEVLET HASTANESİNDE TEST OLMAK İÇİN İKİ SIRA BEKLENİYOR İNSANLAR OTOPARKLARA SIRA YAPMIŞLAR ARTIK HİZMET AMA YETİŞİLEMİYOR YOĞUNLUK COK TEST SIRASINDA TAM DÖRT SAAT BEKLEDİM VE SIRADA K MESAFE YOK

174
0
yanıtYanıtla
rahmi:

yüz yüze eğitimin acı sonuçları. özel okulların çıkarı için açılan okullar yüzünden virüsün yayılması katlanakara arttı. okullarda ne mesafe var ne de hijyen. oradan gelen virüs evlere girdi ve kendini koruyan yaşlı insanlarımızın canını aldı. bu vebal ödenmez. bakan istifa!

163
5
yanıtYanıtla
3475:

Rami bakan istifa edince korana bitecekmi

yanıt2
yanıt45
Once saglik:

Bitmez Ama en azindan bir bedel odemis olur bencede istifa

yanıt2
yanıt0
burak:

özele gidin , 200 lira verin sıra falan beklemeyin , yazık değil mi kendinize , eşinize , dostunuza sağlığınız için 200 lira bile vermiyorsunuz beleşçiler sizi

5
159
yanıtYanıtla
5516:

burak ağa millet aç neden bassadiyorsun sen

yanıt11
yanıt2
Beleş:

Bi ara bedavaydı ozellede ücretli mi yapmışlar test i :@

yanıt6
yanıt0
Vatandaş:

Yalan söylemenin ne anlamı var? Kuyrukta olan vatandaşlar, kuyruğun uzunluğunun kilometreye yaklaştığını söylüyor. Kuyruğun uzun olması ne baş hekimin nede sağlık bakanının suçu deyil. Çünkü salgın çok bulaşıcı ve yaygın. Kedinin pisliğini saklaması gibi herşeyimizi saklama alışkanlığından var geçmrliyiz.

0
140
yanıtYanıtla
Tüm 60 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title