Haberler

Kars'ta 'Trafik Haftası' Etkinlikleri Belirlendi

Kars'ta 'Karayolu Trafik Haftası' Kutlama Etkinliklerinin Planlanması Amacıyla Vali Vekili Mustafa Özkaynak Başkanlığında İlgili Kurum Yetkililerinin Katılımıyla Toplantı Yapıldı.

Kars'ta 'Karayolu Trafik Haftası' kutlama etkinliklerinin planlanması amacıyla Vali Vekili Mustafa Özkaynak başkanlığında ilgili kurum yetkililerinin katılımıyla toplantı yapıldı.

Valilik toplantı salonundaki toplantıya, Kars Emniyet Müdür Yardımcısı Nasuh Arslan, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdür Vekili Emniyet Amiri Murat Akbulut ve ilgili kurum yetkilileri katıldı. Hafta boyunca düzenlenecek etkinliklerin planlandığı toplantıda, alınan kararlara göre 'Karayolu Trafik Haftası' için Kars'ta şu etkinlikler yapılacak:

Bugün, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı trafik timlerince bölgelerinde karayolunu kullanan sürücü, yolcu ve yayalara trafikle ilgili broşürler dağıtılacak. Koç Halı Saha Futbol Tesisleri'nde 21.00 ve 23.00 saatleri arasında, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, Şoförler Odası Başkanlığı, taksi ve dolmuş esnafının katılımıyla halı saha futbol turnuvasının eleme maçları yapılacak. Final maçı oynanacak ve final maçı sonunda birinci olan takıma kupa verilecek.

05 Mayıs günü, saat 08.30'da Valilik makamında 'Trafik Haftası' açılışı programı nedeniyle, ilköğretim okulları arasında düzenlenen trafik konulu resim, şiir ve slogan yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verilecek. Ayrıca yılın örnek sürücüsü ve trafik görevlilerine ödülleri verilecek.

06 Mayıs günü, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda gün boyu ücretsiz olarak egzoz emisyon ölçümü yapılacak. İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu'nda saat 14.00'de ilköğretim okulu öğrencilerine trafik kuralları ve ilkyardım konularında eğitim verilecek.

07 Mayıs günü, Faikbey Caddesi ve Atatürk caddesi kavşağında saat 14.00'te Emniyet ve Jandarma Trafik birimlerince broşür ve promosyon ürünleri dağıtılacak.

08 Mayıs günü, trafik ekipleri sorumluluk güzergahlarında yol kullanıcılarına yönelik eğitici broşürler dağıtacak.

09 Mayıs günü, İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonunda saat 14.00'de ilköğretim okulları arasında trafik konulu bilgi yarışması düzenlenecek.

10 Mayıs günü, sürücü kurslarınca, şehir merkezinde uygun bir alan seçilerek, sürücü eğitimlerinde kullanılan simülatör cihazının çocuklara yönelik kullanımı sağlanacak.

11 Mayıs günü, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nce otobüs ve ağır tonajlı araç sürücülerine eğitim verilecek. İl Jandarma Komutanlığı trafik görevlileri tarafından sorumluluk bölgelerinde bulunan yük ve yolcu taşımacılığı yapan ve tarım araçlarını kullanan sürücülere yönelik eğitim verilecek.

Etkinlikler kapsamında yapılan denetlemelerde ayrıca egzoz emisyon pullarının kontrol edilmesine ağırlık verilecek. İl Sağlık Müdürlüğü'nce, halkın yoğun olarak iştirak ettiği sinevizyon sistemi bulunan hastane bekleme salonlarında Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'nce temin edilen trafikle ilgili eğitici filmlerin gösterilmesi sağlanacak.

(BA-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title