Haberler

Kardemir'den Anlamlı Kampanya

Türk Sanayisinin öncü kuruluşlarından olan Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) A.Ş ve Çelik İş Sendikası, Türk Kızılay’ı ile birlikte ‘Çeliğe Su, İnsana Kan, Kan Ver, Can Ver’ sloganı ile yeni bir sosyal sorumluluk projesini daha hayata geçirdi.

Türk Sanayisinin öncü kuruluşlarından olan Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) A.Ş ve Çelik İş Sendikası, Türk Kızılay'ı ile birlikte 'Çeliğe Su, İnsana Kan, Kan Ver, Can Ver' sloganı ile yeni bir sosyal sorumluluk projesini daha hayata geçirdi.

Kampanya kapsamında KARDEMİR Eğitim ve Kültür Merkezinde düzenlenen törende konuşan KARDEMİR A.Ş Genel Müdürü Uğur Yılmaz, bir ilke imza attıklarını ve hedeflerinin büyük olduğunu söyledi.

Yılmaz, " Günümüzde yüzlerce insan hastalık veya kazalar nedeniyle kana ihtiyaç duyuyorlar. Kan yeri başka türlü doldurulabilecek bir şey değil. Kanın yerini tutacak bir şey icat edilmedi. Kan çok özel ve kıymetli bir ilaç. Tek kaynağı var, oda insan. Bizler bu hafta vereceğimiz kanlarla canları kurtaracağız. 'Çeliğe Su, İnsana Kan' sloganımız ile kampanyayı başlattık. Çelik yapmayı biliyoruz, inşallah insanlara da buradan katkımız olacak" dedi.

Çelik - İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül ise, sadece insanda olan bu değeri tekrar insan verebilmek için böyle bir katkı sunacağımız hiç şüphemiz yok. Kan kampanyaları başladığı zaman toplum olarak çok duygulanırız. Verdiğimiz kan, bir gün bir yerde birisi için hayat verecektir. Kan veren bir kişi olarak hayatını kurtardığımız insanı bilemeyiz. O kan alan insan bunun bir insandan alındığını ve kan sayesinde hayatta kaldığını bilecek. Bu hafta vereceğimiz kanlar bir gün bir yerde hayatlar kurtaracak ve bunun sevincini yaşayacağız" dedi.

"AVRUPA'DA KAN BAĞIŞINI VATANDAŞ PARA KARŞILIĞI YAPIYOR"

Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Okyay Biçer, Kan'ın dünyadaki en önemli maddeden daha önde olan bir madde olduğunu söyleyerek, " Kanın yapayı yok. İstediğiniz kadar paranız ve malınız olsun, teknolojiniz olsun, bunu yapma imkanınız yok. Bunu sadece insan bedeninden canlı olarak alacağız bir malzeme deyin ve bunu sadece insan verir. Avrupa'da kan bağışını vatandaş para karşılığı yapıyor. Ne güzel ki, bizim ülkemizde insanımızın içindeki merhamet eli bunu diğer hiç tanımadığı insana can, kan ve hayat olsun diye bila bedelsiz canından bir parçayı yüksünmeden, karşılık beklemeden vermektedir. Buda Türk insanın en önemli meziyetlerinden biridir. Siz KARDEMİR'de kan veriyorsunuz, belki İstanbul, Adana veya Van'da bir insana veriyorsunuz. Belki Müslüman, Hıristiyan, Musevi veya başka bir dine mensup ama sadece insan olduğu için can oluyorsunuz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Biçer tarafından Genel Müdür Uğur Yılmaz ve Sendika Genel Başkanına kampanyadan dolayı çeşitli hediyeler verildi.

Programda KARDEMİR Genel Müdürü Yılmaz ve Çelik - İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül ile birlikte Müdür yardımcıları ve sendikacılar ile işçiler kan vermeye başladı.

KARDEMİR'de bugüne kadar çeşitli organizasyonlar ile yapılan kan bağış miktarını artırmayı hedefleyen kampanya 09 Ekim 2015 tarihine kadar devam edecek. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Uğur Yılmaz Cengiz Gül Kızılay Karabük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title