Haberler

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

Denizli'de Karayolu Trafik Güvenliği Günü ve Trafik Haftası dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

Denizli'de Karayolu Trafik Güvenliği Günü ve Trafik Haftası dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

Denizli Valisi Hasan Karahan, Valilik Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, trafik kazalarında insanların dikkatsizliği, özensizliği ve aceleciliğinin bulunduğunu belirterek, sonunda da can ve mal kaybının olduğunu ifade etti.

Bu haftaların anlamının, öneminin toplumda farkındalık ve duyarlılığı sağlamak olduğunu dile getiren Karahan, şunları söyledi:

"Trafik kazalarının birçoğu insanların hatalarından kaynaklanıyor, bu hataların karşılığını, kazaların cezasını fazlasıyla çekiyor, bedelini milletçe ödüyoruz. Bunları engellemenin tek yolu küçük yaşlardan itibaren trafiğe çıkana kadar eğitim verilmesidir. Bu konuyla ilgili artık bir bahanemiz yok. Eskiye göre yollarımız çok daha iyi, araçlarımız çok daha iyi dolayısıyla kaza olmasında suçu kendimizde arayacağız. Genç kardeşlerimizin bu konudaki hassasiyeti, duyarlılığı bizlerden fazla. Özellikle son aylardaki kaza sayılarındaki düşüşler, İçişleri Bakanlığımızın öncülüğünde başlattığımız 'Kırmızı Düdük' kampanyası ile bunu gösterdi. Kırmızı düdüğü genç evlatlarımız, yavrularımız kim hata yapıyorsa çekinmeden hatır gönül dinlemeden çalıyorlar ve ciddi oranda da trafik kazalarında azalma görüyoruz. Denizli de günden güne rakamları daha aşağıya çekip Türkiye şartlarında iyi yerlere gelmesi konusunda örnek teşkil ediyor. Emeği geçenlere, görev alanlara ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum örgütlerine kısaca Denizli'de yaşayan vatandaşlara teşekkür ediyorum. Allah kaza bela vermesin."

Törende, protokol üyeleri tarafından başarılı çalışmaları ile farkındalık oluşturan trafik hizmetlerinde görevli polis, jandarma, belediye ve sağlık personellerine başarı belgesi, hatasız araç kullanan sürücülerden nakliye, taksi ve servis şoförlerine ise plaket ve çeşitli hediyeler verildi, hafta dolayısıyla okullarda düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Valilik Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikten sonra, buradan 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanına kadar Denizli Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşte öğrenciler "Trafiğe can değil hayat verelim", "Arabanızı yeniden alabilirsiniz, peki benim hayatım", Hayatımız... Onu yolda bulmadık yolda kaybetmeyelim", "Şoför amca beni görünce yavaşla" yazılı dövizler taşıdı.

15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanında gerçekleştirilen etkinlikte, protokol üyeleri, Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ulaşım, İtfaiye ve Zabıta daire başkanlıkları ile Karayolları, Denizli İl Emniyet Müdürlüğü, Denizli İl Jandarma Komutanlığı, Denizli İl Sağlık Müdürlüğünce açılan stantları gezdiler.

Kaza kırım ve kurtarma ekipmanlarının tanıtıldığı stantlarda trafik ve karayolları ile ilgili uyarı ve bilgi broşürleri dağıtıldı. Meydanda ayrıca kaza anında emniyet kemeri kullanımının önemine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak adına kazalı araçlar sergilendi. Kaza yapan ve hurda yığını haline gelen otomobil, vatandaşlar ilgiyle inceledi.

Etkinliklere, CHP Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Merkezefendi Kaymakam Adem Uslu, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Mehmet Baykal, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Trafik Haftası Denizli Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title